Dag van het Slachtoffer: Beoordelen en beschermen

Artikel geplaatst op 5-1-17 om 15:30

Dilemma’s en uitdagingen rond kwetsbare slachtoffers

Ook in 2017 organiseert Slachtofferhulp Nederland een symposium in verband met de Dag van het Slachtoffer. Dit jaar staat de thematiek van kwetsbare slachtoffers centraal. Kinderen of mensen met een beperking hebben volgens de wet recht op bescherming en ondersteuning. Maar hoe beoordeel je of iemand kwetsbaar is? Welke ondersteuning en bescherming kun je bieden? En hoe deel je informatie over het slachtoffer met ketenpartners, zonder dat de privacy van het slachtoffer in het geding komt?

Wij nodigen u van harte uit om mee te discussiëren over deze dilemma’s en uitdagingen tijdens het symposium, bijvoorbeeld in de workshops en op het ontmoetingsplein. Diverse sprekers (experts en slachtoffers) belichten de thematiek vanuit hun expertise of ervaringsdeskundigheid.

Voor wie

Professionals in het strafrechtelijke domein, medewerkers van gemeenten, maatschappelijke dienst- en zorgverleners en medewerkers uit het onderwijs zijn van harte welkom. Vanzelfsprekend geldt dat ook voor slachtoffers en nabestaanden.

Samenwerking

Slachtofferhulp Nederland organiseert het symposium dit jaar voor het eerst met een van haar belangrijkste ketenpartners: de politie. Het symposium vindt plaats op vrijdag 24 februari 2017 in De Reehorst in Ede.

Meer informatie over het symposium vindt u op www.slachtofferhulp.nl/dedagvanhetslachtoffer.