Nieuw: Virtueel binnenkijken bij rechtbanken en gerechtshoven

Artikel geplaatst op 13-10-17 om 13:30

260 graden foto’s laten zien wat u kunt verwachten

Woont u binnenkort een strafzitting bij? Vanaf dinsdag 10 oktober is het mogelijk om een virtueel kijkje te nemen in rechtbanken en gerechtshoven. Het voordeel is dat u zich zo alvast kunt voorbereiden op wat u kunt verwachten wanneer u deze gebouwen bezoekt.

Voorbeeld: de rechtbank in Utrecht

Sleep met de muis over de foto om de ruimte te bekijken.

Waar?

De foto's zijn te vinden door op de website van de Rechtspraak naar de overzichtspagina van een rechtbank, gerechtshof, Centrale Raad van Beroep (CRvB) of College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) te gaan. Daar zijn onder de landkaart de verwijzingen te vinden naar de foto’s. Bij de CRvB en CBb staan de foto's onder 'bezoekadres'.

Door op de foto met de muis te slepen kan worden rondgekeken en is informatie te vinden over bijvoorbeeld de bodebalie, beveiliging of de ingang van de zittingszaal. Ook is te zien waar de toiletten en koffieautomaat te vinden zijn. Op deze manier kunt u zich beter voorbereiden op iets wat toch vaak een spannende dag is.

Meer info

Kijk voor meer informatie op onze pagina Strafzitting. Hier kunt u ook alvast een kijkje nemen in de rechtzaal zelf. Dit is via bovenstaande foto's nog niet mogelijk.