Themadag ‘Van Trauma naar herstel’ tijdens Week tegen de Kindermishandeling

Artikel geplaatst op 30-10-17 om 15:00

Meld je aan!

Op vrijdag 24 november wordt in de Week tegen de Kindermishandeling - en als kick off van de week zonder geweld - de themadag ‘Van trauma naar herstel’ georganiseerd. Lotgenoten van kindermishandeling, professionals en overige belangstellenden zijn welkom. De dag vind plaats in Den Haag. Aanmelden kan nog tot en met 14 november.

Wie als kind te maken heeft gehad met kindermishandeling zoals verwaarlozing, lichamelijke of geestelijke mishandeling, of seksueel misbruik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om als volwassene een volwaardig leven op te bouwen. De stem van ervaringsdeskundigen neemt daarom een belangrijke plaats in op deze dag. 

De themadag wordt georganiseerd door de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid en de GGD Haaglanden.

Programma

Tijdens de themadag in het Hilton Hotel in Den Haag zullen vooraanstaande sprekers en (ervarings)deskundigen aan het woord komen. Daarnaast zijn er discussietafels met thema’s als schuld en schaamte, familie en relaties. Ook onderwerpen als hulpverlening en lotgenotencontact komen aan bod. 

Sprekers

Sprekers zijn onder andere Dr. Sietske Dijkstra, psycholoog, onderzoeker en eigenaar Bureau Dijkstra, voormalig lid van Commissie Samson en oud lector huiselijk geweld en hulpverlening in de keten bij Hogeschool Avans; en Dr. Wilma Boevink, senior wetenschappelijk medewerker Trimbos Instituut, vice voorzitter Vereniging voor Ervaringsdeskundigen.

Aanmelding

De deelnemersbijdrage bedraagt €50,- voor lotgenoten en €100,- voor professionals inclusief lunchbuffet. De sluiting van de inschrijftermijn is 14 november 2017.
Schrijf je in voor deze dag