Verkeersslachtoffers gladheid direct geholpen op nieuwe website

Artikel geplaatst op 11-12-17 om 13:00

Een winterlandschap kan betoverend mooi zijn, maar gladheid zorgt ook voor problemen. In de afgelopen dagen werden er tientallen aanrijdingen gemeld. De impact voor direct betrokkenen is groot, de gevolgen van een verkeersongeval zijn vaak heftig. Met de nieuwe website biedt Slachtofferhulp Nederland slachtoffers gelijk concrete hulp.

Elk jaar weer meer dan 100.000 verkeersongevallen

Vorig jaar hielp Slachtofferhulp Nederland een derde van deze slachtoffers. Die hulp is nodig, want veel mensen hebben na een ongeluk last van stress. Daarnaast horen we vaak over lichamelijke klachten en zorgen. Daarbovenop komt nog de onzekerheid over de gevolgen van het ongeval voor werk of gezin.

Om slachtoffers van verkeersongevallen goed en snel te kunnen helpen, staan er op onze nieuwe website adviezen en tips, online hulpmiddelen en informatie. Zo bieden we overzicht voor slachtoffers en betrokkenen.

Wat te doen bij letsel- of blikschade?

Automobilisten die door de gladheid en sneeuwval van de afgelopen dagen betrokken zijn geweest bij een ongeluk, kunnen nu direct online zien wat ze bij letselschade kunnen doen. Een gespecialiseerde rechtshulpverlener inschakelen bijvoorbeeld. De website helpt bij het vinden van geschikte hulp. Bij blikschade kan de veroorzaker of verzekeraar aansprakelijk worden gesteld. Op de website staan verschillende voorbeeldbrieven waarmee om schadevergoeding kan worden gevraagd.

Bekijk de info op de nieuwe website

De nieuwe website van Slachtofferhulp is nog in ontwikkeling. In de komende maanden wordt de site steeds verder aangevuld.