Vooraankondiging Summer School Victimologie

Artikel geplaatst op 12-4-17 om 17:00

Op donderdag en vrijdag 29, 30 juni en zaterdag 1 juli vindt de eerste Summer School Victimologie bij Trainspot in Utrecht plaats. De summer school is een initiatief van de Academische werkplaats (AWP), het samenwerkingsverband van het International Victimology Institute (INTERVICT) van de Universiteit Tilburg en Slachtofferhulp Nederland. Zo willen beide organisaties een verbinding tot stand brengen tussen wetenschap en praktijk.

'Een intensief driedaags, dagvullend programma neemt de deelnemers mee in de wereld van de victimologie. De afwisseling van wetenschappelijke lezingen en meer praktijkgerichte workshops zorgen voor verdieping én verbreding van kennis en inzicht', zegt Sonja Leferink - senior onderzoeker bij Slachtofferhulp Nederland en coördinator van de AWP. 'Meer kennis bij professionals en studenten komt uiteindelijk ten goede aan een betere zorg voor en positie van slachtoffers en nabestaanden'.

Voor iedereen die in zijn/haar werk met slachtofferschap te maken heeft

De Summer School Victimologie is toegankelijk voor iedereen die in het dagelijks werk met slachtofferschap te maken heeft. De uitnodiging wordt verspreid onder medewerkers van onder andere het Openbaar Ministerie, de politie, universiteiten, gemeenten, het ministerie van Veiligheid en Justitie, de reclassering, de forensisch psychiatrische centra en de Dienst Justitiële Inrichtingen. Vandaag is de vooraankondiging verspreid en binnenkort volgt de officiële uitnodiging met informatie over het programma, de sprekers en kosten.

Interesse?

Via dit formulier kunt u nu alvast uw interesse aangeven. Zodra de officiële inschrijving start, ontvangt u bericht met informatie over onder andere het programma en kosten, en kunt u besluiten uw reservering definitief te maken. Graag ontvangen wij voor 12 mei uw reactie.

Met vragen kunt u terecht bij intervict@uvt.nl of telefonisch via Dineke Peterse: 06 30842536.