Uw online privacy beschermen

Misdrijven, verkeersongelukken, rampen en calamiteiten hebben een grote nieuwswaarde. Journalisten zijn vrij om contact met u te zoeken. U bent vrij om hier wel of niet op in te gaan.

Zo komen journalisten met u in contact

Journalisten zullen over het algemeen rekening houden met uw belangen en u met respect benaderen. Er zijn journalisten die op alle mogelijke manieren contact met u proberen te vinden of informatie over u zoeken. Ze kunnen bij u thuis aanbellen, bij uw buren, bij uw werkgever of informatie en/of contact zoeken via telefoon, e-mail of social media.

Uw online privacy

Wat krijgen journalist over u te weten als ze online op zoek gaat? Zien ze foto's van uzelf en uw dierbaren? Zien ze waar u woont, waar u werkt en wanneer u jarig bent? Wat journalisten te weten komen heeft u voor een groot deel zelf in de hand. Als u niet wilt dat journalisten of andere nieuwsgierigen informatie over u vinden dan kunt u uw privacy instellingen op social media aanpassen.

Uw privacy-instellingen op sociale media

U kunt zelf aangeven wat u met wie deelt via uw privacy-instellingen op sociale media zoals Facebook, LinkedIn en Twitter. Op de website Veiliginternetten.nl vindt u een duidelijke uitleg over welke instellingen u hiervoor kunt aanpassen.  

De privacy van uw overleden dierbare

Als nabestaande kunt u de social media profiel(en) van uw dierbare verwijderen of aanpassen.
Meer over het verwijderen of aanpassen van profielen van uw dierbaren