Schadefonds Geweldsmisdrijven

Een financiële tegemoetkoming voor slachtoffers

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven geeft aan slachtoffers met ernstig psychisch of fysiek letsel een financiële tegemoetkoming. Het Schadefonds Geweldsmisdrijven erkent daarmee het onrecht dat hen is aangedaan en draagt bij aan het herstel van vertrouwen.

Hulp bij het indienen van een aanvraag

Onze medewerkers kunnen u adviseren over uw aanvraag en helpen bij het indienen hiervan. Onze schadefonds-specialisten worden regelmatig getraind door juristen van het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Zij kunnen controleren of uw aanvraag goed is ingevuld en of de tegemoetkoming haalbaar is. Wilt u een aanvraag indienen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag!
Neem contact met ons op

Voor wie is de tegemoetkoming?

Het Schadefonds geeft een financiële tegemoetkoming aan mensen die slachtoffer zijn geworden van een geweldsmisdrijf met ernstig psychisch of fysiek letsel tot gevolg. Dit is bijvoorbeeld door diefstal met geweld, straatroof, bedreiging met een wapen, mishandeling, verkrachting, maar ook huiselijk geweld, stalking of incest.
Ook nabestaanden van slachtoffers kunnen recht hebben op een financiële tegemoetkoming voor bijvoorbeeld de kosten voor psychische hulp of smartengeld.

Kom ik in aanmerking voor een uitkering?

Om in aanmerking te komen voor een financiële tegemoetkoming, dient u aan enkele criteria te voldoen. Op de website van het Schadefonds vindt u een korte vragenlijst waarmee u kunt bepalen of het zinvol is om een aanvraag in te dienen.
Ga naar de vragenlijst voor slachtoffers
Ga naar de vragenlijst voor nabestaanden