Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u enkele veelgestelde vragen en verwijzingen naar meer informatie op onze website.

Algemene vragen

 • Wij helpen na een misdrijf, verkeers-ongeluk of calamiteit. Wij helpen slachtoffers de draad van het leven weer op te pakken door ze te ondersteunen op praktisch, emotioneel en juridisch gebied.

  Bent u slachtoffer, getuige of nabestaande? Neem dan gerust contact met ons op voor een eerste telefonisch gesprek. Hierin kunnen wij nagaan waarmee wij u kunnen helpen.
  Lees verder over hoe wij werken

 • Als u contact met ons opneemt dan wordt u geholpen door een van onze medewerkers. Al onze medewerkers zijn opgeleid en getraind om slachtoffers te ondersteunen bij alles wat op ze af komt na een ingrijpende gebeurtenis.

  Uiteraard behandelen we alles wat u ons vertelt vertrouwelijk. Hiervoor werken wij volgens een privacyreglement.

 • Nee, de hulp van Slachtofferhulp Nederland is altijd gratis.

  Dit is mogelijk doordat wij subsidie ontvangen van de landelijke overheid (met name het Ministerie van Veiligheid en Justitie) en gemeenten. Daarnaast ontvangen we financiële steun van het Fonds Slachtofferhulp en particuliere donaties.

 • U heeft verschillende mogelijkheden om in contact te komen met Slachtofferhulp Nederland:

  • Door te bellen naar 0900-0101 (maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur)
  • Door het contactformulier in te vullen, wij nemen dan binnen 2 werkdagen contact met u op
 • Contact via Facebook of Twitter

  Heb je een hulpvraag, opmerking of suggestie? Ons webcare-team zit klaar om jouw vraag te beantwoorden. De medewerkers van het webcare-team zijn aanwezig van maandag-vrijdag van 09.00- 17.00 uur. Op deze dagen reageren ze binnen 2 uur. Neem gerust contact met ons op via Facebook of Twitter, we helpen je graag.

  Waarvoor kan ik bij het webcare-team terecht?

  Het webcare-team is er voor slachtoffers, getuigen en betrokkenen van een misdrijf, verkeersongeluk, calamiteit of vermissing. Heb je bijvoorbeeld een vraag over schadevergoeding, maak je je zorgen over hoe je je voelt, heb je behoefte aan tips voor hulp aan een kind of vriend? Met deze en andere vragen kan je bij het webcare-team terecht.

  Lees verder

 • Wij helpen slachtoffers van huiselijk geweld op juridisch gebied. U kunt ons bellen met vragen over het doen van aangifte, het verhalen van schade of voor ondersteuning in het strafproces.

  Steunpunt huiselijk geweld

  Bij het steunpunt huiselijk geweld kunt u terecht voor advies, ook als u anoniem wilt blijven. Het steunpunt kan u in contact brengen met hulpverleners in de regio die u het best kunnen helpen, ook bij crisisopvang.

  Lees verder over huiselijk geweld

 • Ga naar de Donateursinformatie pagina van het Fonds Slachtofferhulp en kies voor 'Bijdrage aanpassen of stopzetten'.

 

Over het strafproces

 

Na een ingrijpende gebeurtenis