Aangifte doen van beroving

Probeer zo snel mogelijk na de beroving te noteren hoe de dader eruitzag, welke kant hij/zij op ging, het vervoermiddel en het kenteken hiervan. Dit soort gegevens zijn belangrijk voor de aangifte. U kunt de politie bellen via 0900-8844. In noodsituaties of als de dader nog in zicht is belt u de politie via 112.

Waarom aangifte?

  • Als u aangifte doet kan de politie de dader proberen op te sporen.
  • Aangifte kan u een gevoel van rechtvaardiging geven.
  • Na de aangifte kunt u verzekerde schade vergoed krijgen of proberen schade te verhalen op de dader.
  • Als de dader gepakt wordt, kan uw aangifte ervoor hebben gezorgd dat dit anderen niet overkomt.

Aangifte opnemen

De politie zal uw verklaring over de beroving op papier zetten en u vragen deze te ondertekenen. Controleer goed of alles klopt en of de aangifte compleet is. Als u later nog iets te binnen schiet over de beroving, dan kunt u dit alsnog melden bij de politie. U ontvangt een kopie van de aangifte, bewaar deze goed voor bijvoorbeeld de verzekering.

Hoe gaat het met u?

Door het doen van aangifte kunt u extra stress ervaren. Iedereen reageert anders op een ingrijpende gebeurtenis. De een heeft weinig stressklachten, de ander juist veel.

Lees meer over stressklachten

Slachtofferhulp Nederland

Uw contactgegevens worden na uw aangifte van beroving doorgegeven aan Slachtofferhulp Nederland. Een van onze medewerkers neemt contact met u op en legt uit wat we voor u kunnen betekenen. U kunt na een beroving ook zelf contact met ons opnemen voor informatie, advies of hulp.
Neem contact met ons op