Schade vergoeden na beroving

Na een beroving bent u waarschijnlijk geld of waardevolle spullen kwijt. Daarnaast kunt u gewond zijn geraakt. Ook kunt u emotioneel een klap hebben gekregen. U krijgt uw gezondheid er niet mee terug, maar een financiële vergoeding kan een gevoel van rechtvaardiging geven.

Soorten schade

Na beroving kan er sprake zijn van materiële en immateriële schade. Onder materiële schade valt bijvoorbeeld vernielde of gestolen goederen, medische kosten of verlies van inkomsten. Immateriële schade is geleden verdriet, pijn of angst (smartengeld).

Zorg dat u geen schadeposten vergeet

Beantwoord 3 vragen en krijg advies op maat over het verzamelen van bewijs. Zo weet u zeker dat u alle schadeposten in beeld heeft.

Breng mijn schade in kaart

Schade claimen bij de verzekering

Het kan zijn dat uw verzekering een deel van de schade van de beroving vergoedt. Overleg dit met uw verzekeringsmaatschappij. De verzekering zal u vragen om een kopie van de aangifte van de beroving.

Schade claimen bij de dader

Als er een verdachte van de beroving is aangehouden, kunt u proberen de schade van hem of haar vergoed te krijgen. Hoe verhaal ik mijn schade?

Slachtofferhulp Nederland

Wij helpen u bij het invullen van formulieren voor de verzekering of het in kaart brengen van de schade nadat u bent beroofd. Ook kunnen wij voor u nagaan of er in uw geval andere mogelijkheden zijn om uw schade te verhalen.
Neem contact met ons op