Anne van Velde (17 jaar)

Ik was uit geweest met wat vriendinnen. Zoals altijd waren we op de fiets naar het centrum gegaan. Toen ik rond 2.00 uur naar huis ging, fietste ik het laatste stukje alleen. Plotseling reed er keihard een auto voorbij waardoor ik van mijn fiets viel. Ik viel met mijn gezicht tegen mijn stuur en mijn handen lagen helemaal open van het asfalt. Ook mijn kleren en mijn mobiele telefoon waren kapot. In een flits kon ik nog net zien dat het een rode bestelbus was.

De volgende morgen toen ik opstond zag mijn moeder onmiddellijk dat er iets was gebeurd. Mijn linkeroog was een beetje blauw en ik had ook nog enkele schaafwonden aan mijn gezicht, knieën en handen. We zijn toen samen aangifte gaan doen bij de politie. En wat bleek, diezelfde nacht had de politie vlak in de buurt drie dronken jongens in zo’n zelfde auto aangehouden. Gelukkig hadden ze die gasten gepakt.

Via de politie ben ik ook in aanraking gekomen met Slachtofferhulp. Ik had eerst echt geen zin om mijn verhaal te vertellen tegen een vreemde. Maar toen ik het eenmaal had gedaan, voelde ik me hartstikke opgelucht. Een medewerker van Slachtofferhulp is bij mij thuis geweest en heeft goed naar me geluisterd. Toen de rechtzaak tegen die drie jongens was, heeft de mevrouw van Slachtofferhulp mij precies verteld hoe dat in zijn werking gaat en wat ik kan verwachten. Ook hebben ze mij geholpen om mijn schade vergoed te krijgen.

Kunnen wij jou helpen?