Nabestaande moord

Hans was op vakantie met zijn kinderen (nu 16 en 7 jaar oud) toen zijn vrouw op klaarlichte dag werd neergestoken. Sinds het verlies van zijn vrouw in 2009 wordt hij door één van onze casemanagers geholpen. Hij vertelt:

"Na het verlies van mijn vrouw had ik al gelijk contact met een casemanager. Zij heeft mij en mijn twee kinderen vanaf het eerste moment altijd goed bijgestaan en geprobeerd ons weer in het ritme van alle dag te brengen. Vooral in de eerste periode zorgde zij dat de contacten met andere organisaties, zoals Justitie, goed verliepen. We werden namelijk niet altijd op de hoogte gehouden van het verloop van de zaak. Via de casemanager kregen we dan de nodige informatie.

Ze is er wanneer ik haar nodig heb: ik hoef maar te bellen en ze reageert direct of komt langs.

Gelukkig gaat het nu weer beter met ons, maar we krijgen nog steeds hulp van Slachtofferhulp. De verdachte is in hoger beroep gegaan. Deze zittingen komen er nog aan. Dit wordt weer heftig en confronterend voor ons. Gelukkig staat onze casemanager mij bij in de gesprekken met de advocaat. Zij komt om de 2 a 3 maanden langs om te kijken hoe het gaat en wat de stand van zaken is. "

Onze hulp aan nabestaanden