Aangifte doen tegen een loverboy

Vraag een gesprek aan bij de politie

De politie heeft rechercheurs in dienst die speciaal zijn opgeleid om slachtoffers van loverboys te helpen. Je kunt van tevoren bellen voor een afspraak of aan de balie vragen om een speciaal opgeleide rechercheur. In een gesprek kan je in het kort aangeven wat jou is overkomen. Je doet met het eerste gesprek nog geen aangifte. Na een eerste gesprek krijg je bedenktijd. Pas na 1 of 2 weken beslis jezelf of je wel of geen aangifte doet.  

Waarom aangifte doen?

  • Als je aangifte doet kan de politie de dader proberen op te sporen.
  • Aangifte kan je een gevoel van rechtvaardiging geven (eigen schuld, dikke bult).
  • Na de aangifte kan je proberen schade te verhalen op de dader. Dit gaat niet alleen om schade aan goederen, maar ook om schade die hij jou als persoon, in je ziel, heeft aangedaan.
  • Als de dader gepakt wordt, kan jouw aangifte ervoor zorgen dat dit anderen niet overkomt.

Op het politiebureau

De politie zet jouw verklaring op papier en vraagt je deze te ondertekenen. Controleer goed of alles klopt en of het verhaal in de aangifte compleet is. Als je later nog iets te binnen schiet, dan kan je dit alsnog melden bij de politie. Dit verhaal is belangrijk omdat het Openbaar Ministerie kijkt of je verhaal genoeg houvast geeft om tot vervolging (rechtszaak) van verdachten over te gaan. De details maken jouw verhaal nog betrouwbaarder.

Lees meer over het doen van aangifte

Hoe gaat het met je?

Door het doen van aangifte kan je extra stress ervaren. Iedereen reageert anders op een ingrijpende gebeurtenis. De een heeft weinig stressklachten, de ander juist veel.

Lees meer over stressklachten

Ondersteuning door Slachtofferhulp Nederland

Wil je voordat je aangifte doet met iemand overleggen? Of vind je het fijn als er iemand met je mee gaat naar het politiebureau? Neem dan contact op met Slachtofferhulp Nederland. Een van onze medewerkers kan je ondersteunen en met je meegaan.