Roos

Een tijdje geleden is er bij ons ingebroken

Ik woon samen met twee medestudenten, Judith en Anne, in een appartement. Hartstikke leuk en gezellig, tot er een dag kwam die ons ongestoorde leventje enigszins veranderde.

Wat er had kunnen gebeuren...

Alle drie waren we die ochtend vroeg de deur uit gegaan. Ik liep stage op een basisschool en kwam die woensdagmiddag weer vroeg thuis. Ik moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als iemand van ons thuis was geweest tijdens de inbraak. Eenmaal thuisgekomen zag ik dat het onderste raam van de voordeur kapot was. Eenmaal binnen werd snel duidelijk wat er weg was. Drie laptops, een flatscreen televisie en de sieraden die ik van mijn moeder had gekregen.

Verdrietig en boos

Ik heb toen gelijk de andere meiden gebeld en de politie gevraagd te komen. Bij het sporenonderzoek bleek dat er handschoenen gedragen waren, dus de dader achterhalen was vrijwel onmogelijk. De buren hadden ook niks gezien. Nadat de politie vertrokken was begon het geregel.

We waren vooral verdrietig en boos om de sieraden en de vele foto's die op de laptop stonden. Ook hadden we allemaal belangrijke gegevens op onze laptop staan. Judith was net met haar afstudeerscriptie bezig.

In huis was echt alles overhoop gehaald. Lades waren helemaal leeggehaald. De klerenkasten lagen in alle kamers overhoop omdat de dieven daar tassen zochten waar ze de laptops en flatscreen tv in konden verstoppen bij het verlaten van het appartement. Het moet dus wel goed uitgedacht zijn van tevoren.

Zoeken naar aankoopbonnen

Wij hadden allemaal nog geen ervaring met aanvragen van geld bij de inboedelverzekering na diefstal. Een medewerker van Slachtofferhulp Nederland kwam ons toen helpen. We hebben samen gezocht naar aankoopbonnen en de formulieren van de verzekering ingevuld. Ook gaf ze ons tips om ons appartement beter te beveiligen. Dit was prettig omdat je de eerste nachten toch minder goed slaapt. Zo hebben we extra sloten op de ramen en deuren laten zetten en dubbel glas in de deur laten zetten. Ook heeft de hond van Anne's ouders nog een weekje bij ons gelogeerd als waakhond, zodat we toch wat lekkerder sliepen.

We voelen ons weer veilig

Gelukkig hadden we allemaal ons geld van de laptops en de flatscreen weer snel terug. Het is inmiddels een paar maanden geleden. We voelen ons wel weer veilig in ons huis, maar we missen de foto's en de sieraden nog regelmatig. De hulp van de medewerker van Slachtofferhulp bij het invullen van formulieren was heel fijn en de tips waren meer dan welkom.

Een woninginbraak, wat nu?