Schade vergoeden na moord & doodslag

Geld is waarschijnlijk het laatste waar u mee bezig wilt zijn nadat u een dierbare heeft verloren. Soms kan het helaas niet anders. Omdat er een inkomen wegvalt, of omdat u de kosten voor de uitvaart niet kunt betalen. U krijgt uw dierbare er niet mee terug, maar een financiële vergoeding kan een gevoel van rechtvaardiging geven. Hiervoor heeft u de volgende mogelijkheden:

Schade eisen van de dader

Als er een verdachte van de moord is aangehouden, kunt u proberen de schade van hem of haar vergoed te krijgen. Uw casemanager kan u hierover informeren en u hierbij ondersteunen.
Hoe eis ik mijn schade van de dader?

Zorg dat u geen schadeposten vergeet

Beantwoord 3 vragen en krijg advies op maat over het verzamelen van bewijs. Zo weet u zeker dat u alle schadeposten in beeld heeft.

Breng mijn schade in kaart

Schadefonds Geweldsmisdrijven

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven is een organisatie die slachtoffers, waaronder nabestaanden, van ernstige geweldsmisdrijven financieel tegemoet komt. U kunt bij het Schadefonds bijvoorbeeld een aanvraag doen voor smartengeld of om de kosten van de uitvaart vergoed te krijgen als er geen uitvaartverzekering is.

Sociale Verzekeringsbank

Als uw partner is omgekomen, dan kunt in aanmerking komen voor een nabestaanden uitkering. Uw casemanager kan u hier meer over vertellen en de aanvraag voor u in gang zetten.

Andere mogelijkheden voor schadevergoeding

Soms is het mogelijk een beroep te doen op een particulier fonds. Bijvoorbeeld om de kosten voor de schoonmaak na het misdrijf te vergoeden of een korte vakantie voor de nabestaanden mogelijk te maken. Uw casemanager kan de mogelijkheden voor u nagaan en de aanvraag voor u doen.
Neem contact met ons op