Automobilist

U bent als bestuurder van een auto betrokken geraakt bij een aanrijding. Misschien heeft u schade aan uw auto of bent u zelf gewond geraakt door het verkeersongeluk. Ook kan het zijn dat andere betrokkenen gewond zijn geraakt. In alle gevallen moet er een hoop geregeld worden.

Aansprakelijkheid

Het is afhankelijk van hoe het verkeersongeval gebeurd is of u recht heeft op schadevergoeding. Meer over letselschadevergoeding en blikschadevergoeding.

Rol van de politie

De politie komt niet altijd naar de plaats van het ongeluk. Als u niet gewond bent zal de politie waarschijnlijk niet komen. Wat is de rol van de politie?

Schadeformulier

Na een verkeersongeluk vult u samen met de andere partij het Europees schadeformulier in. U kunt het formulier ook later invullen. Meer over het schadeformulier

Huisarts

Heeft u lichamelijke of emotionele klachten die door het ongeluk (kunnen) komen? Maak dan een afspraak met uw huisarts, ook als u denkt dat het niet veel voorstelt. Wacht hier niet te lang mee, hoe langer u wacht, hoe moeilijker het is om aan te tonen dat de klachten door het ongeluk komen.

Slachtofferhulp Nederland

Slachtofferhulp Nederland biedt juridische, praktische en emotionele ondersteuning. Als slachtoffer en als veroorzaker kunt u bij ons terecht. Neem contact met ons op