Blikschade na een verkeersongeluk

Als u blikschade heeft, stuur dan zo snel mogelijk het Europees Schadeformulier naar uw verzekeraar.

Aansprakelijkheid bij blikschade

Dekt uw eigen autoverzekering niet alle blikschade aan uw auto? Dan kunt u nagaan of de andere partij aansprakelijk is en de schade moet vergoeden. Hiervoor moet u de andere partij schriftelijk aansprakelijk stellen. U kunt hiervoor de voorbeeldbrieven gebruiken.

Wegbeheerder aansprakelijk stellen voor blikschade

Is het ongeluk veroorzaakt door een gebrek aan de weg? Dan kunt u de wegbeheerder aansprakelijk stellen voor de blikschade en andere schade. Denk bijvoorbeeld aan gaten, kuilen, richels, sleuven, slecht zichtbare objecten op het trottoir, onverlichte obstakels of een oliespoor op de snelweg. U kunt hiervoor de voorbeeldbrief aansprakelijk stellen wegbeheerder gebruiken.

Is de andere partij onbekend of onverzekerd?

Dan is het mogelijk om de blikschade vergoed krijgt via het Waarborgfonds Motorverkeer.

Komt u er niet uit met de tegenpartij?

Een van onze medewerkers kan u juridisch advies geven om uw blikschade vergoed te krijgen. 
Neem contact met ons op 

Schadevergoeding via het strafproces

Als het verkeersongeluk een misdrijf was (bijvoorbeeld bij rijden onder invloed) dan is het mogelijk de blikschade van het verkeersongeluk in het strafproces vergoed krijgen van de verdachte.
Hoe verhaal ik mijn schade in het strafproces?

In de meeste gevallen is het aan te raden uw schade na een verkeersongeluk te verhalen op de verzekering van de veroorzaker. Een van onze medewerkers kan u hier meer over vertellen. Neem contact met ons op