In gesprek met de veroorzaker van een verkeersongeluk

Slachtoffers en veroorzakers zijn na een verkeersongeval ongewild met elkaar verbonden. Als slachtoffer of nabestaande probeert u om te gaan met de gevolgen van het ongeval. Als veroorzaker moet u leren leven met het feit dat u de ander onbedoeld schade heeft toegebracht. Een slachtoffer-veroorzakergesprek kan u beiden helpen hiermee om te gaan.

Bent u slachtoffer of nabestaande?

Een gesprek met de veroorzaker kan u helpen bij de verwerking van wat u is overkomen. Misschien wilt u vertellen hoe uw leven eruitziet na het ongeluk. Het kan ook zijn dat u vragen heeft waarop alleen de veroorzaker antwoord kan geven.

Bent u veroorzaker?

Ook als veroorzaker kan een gesprek met het slachtoffer of de nabestaande u helpen om het ongeluk te verwerken. U kunt bijvoorbeeld vertellen wat het ongeluk voor u heeft betekend. U heeft de gelegenheid om aan het slachtoffer uit te leggen wat de omstandigheden waren waarin het ongeval heeft plaatsgevonden. Of u kunt vertellen hoe erg u het vindt dat u bij een ander –onbedoeld– leed heeft veroorzaakt.

Perspectief Herstelbemiddeling

Perspectief Herstelbemiddeling organiseert het contact tussen slachtoffers en veroorzakers van een verkeersongeluk. Op de website van Perspectief Herstelbemiddeling vindt u meer informatie over de mogelijkheden.