Hulp na vermissing van een kind

Als een kind plotseling verdwijnt, dan lijkt het alsof de wereld ophoudt te bestaan. Wie achterblijft, weet zich vaak geen raad met de knagende onzekerheid over iemands verblijfplaats of welbevinden. Wat is er gebeurd? Leeft de vermiste nog? Maar ook: wat kan ik doen om hem of haar terug te vinden? Hieronder vindt u informatie over wat u zelf kunt doen bij de vermissing van een kind.

Bij acuut gevaar

  • Bel 112
  • Zoek op de meest gevaarlijke plekken in de directe omgeving zoals: water, wegen, bouwplekken, putten en plaatsen met instortingsgevaar. Daarna op de minder gevaarlijke plekken.

Is er geen acuut gevaar?

  • Zoek op favoriete verstopplaatsen van het vermiste kind. Hij/zij kan zich verstopt hebben en op die plek in slaap zijn gevallen.
  • Meld de vermissing persoonlijk op het politiebureau wanneer u geen acuut gevaar vermoedt (omdat de minderjarig bijvoorbeeld is weggelopen van huis na een ruzie of andere problemen).
  • Neem een recente foto van de vermiste mee en neem bij voorkeur iemand mee naar het politiebureau.
  • Een hulp bij het doen van een aangifte is het invullen van een vragenlijst samen met de politiemedewerker die de aangifte opneemt. Hierdoor wordt voorkomen dat er dingen vergeten worden die wel relevant kunnen zijn. Deze vragenlijsten zijn op ieder politiebureau in Nederland beschikbaar.

Lees verder

Ondersteuning

Na de vermissing van een dierbare kunt u bij ons terecht voor informatie, tips, emotionele, praktische en juridische hulp. Wij zijn niet betrokken bij de opsporing. Wel kunt u bij ons terecht voor informatie over alles rondom de vermissing. Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of telefonisch: 0900-0101 (ma-vr 09.00-17.00 uur).