Aangifte doen van inbraak

Na een woninginbraak kunt u contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900– 8844. De politie zal bij u thuis komen om de aangifte op te nemen, sporenonderzoek te verrichten en buurtonderzoek te doen.

Waarom aangifte doen?

  • Als u aangifte doet, kan de politie proberen de dader op te sporen.
  • Aangifte kan uw gevoel van rechtvaardigheid versterken.
  • Na de aangifte kunt u schade vergoed krijgen van uw verzekering of proberen schade te verhalen op de dader.
  • Als de dader gepakt wordt, kan uw aangifte ervoor hebben gezorgd dat dit anderen niet overkomt.

Aangifte opnemen

De politie zet uw verklaring over de inbraak op papier en vraagt u deze te ondertekenen. Controleer of alles klopt en of de aangifte compleet is. Als u later nog iets te binnen schiet over de inbraak, dan kunt u dit alsnog melden bij de politie. U ontvangt een kopie van de aangifte. Bewaar deze goed, want die heeft u nodig voor de verzekering.

Hoe gaat het met u?

Door het doen van aangifte kunt u extra stress ervaren. Iedereen reageert anders op een ingrijpende gebeurtenis. De een heeft weinig stressklachten, de ander juist veel.

Lees meer over stressklachten

Slachtofferhulp Nederland

Uw contactgegevens worden na uw aangifte van woninginbraak doorgegeven aan Slachtofferhulp Nederland. Een van onze medewerkers neemt contact met u op en legt uit wat we voor u kunnen betekenen. U kunt na een woninginbraak ook zelf contact met ons opnemen voor informatie, advies of hulp.
Neem contact met ons op