Terug

Forum logoGeweld

Welkom op het forum voor slachtoffers, betrokkenen en getuigen van geweld. Deel hier je verhaal met lotgenoten of stel een vraag.
Iedereen kan meelezen op het forum. Om zelf een onderwerp te starten of een reactie te plaatsen moet je je registreren. Je kunt dan (anoniem) deelnemen aan het forum.

wanneer trauma's je leven beïnvloeden

Geplaatst: 18 september 2016 om 17:40, door: anoniem, bekeken: 2014 keer | Categorie: 

Hallo iedereen,
Voor ik begin wil ik even laten weten dat dit bericht misschien een beetje lang is, maar ik zou het echt enorm waarderen als u vijf minuten van uw tijd wil besteden aan het lezen van dit bericht.
Toen ik negen jaar oud was, inmiddels zestien, heb ik door een trauma PTSS opgelopen. Dit heeft mijn hele leven compleet omgegooit en ik leefde dan ook 5 jaar lang in een drama. Dit heeft mijn leven achteraf niet alleen negatief beïnvloed, en ik zal vertellen waarom.
Ik weet nog heel duidelijk één moment in mijn leven dat ik nooit meer zal vergeten. Ik heb vanaf 2014 geen hulp meer van een psycholoog en dat was ook een teken dat het echt een stuk beter ging. Het eerste wat mensen om mij heen tegen mij zeiden, was het volgende: "We hadden het echt niet aan zien komen dat jij ooit nog daar van af zou komen. Daar hadden we echt geen hoop meer in." Dit was voor mij verschrikkelijk: vijf jaar lang hadden mensen totaal geen hoop in mij, en lieten ze alles verder maar gebeuren. Ik had wel enorm veel hoop in mezelf, en dat is uiteindelijk wat me er boven op heeft gekregen.
Nu ik in mijn eindexamenjaar zit mag ik een profielwerkstuk gaan maken, en voor mij was het snel duidelijk dat dit over ptss zou gaan. Hierna ben ik ook van plan om sociale studies te gaan studeren, om zo meer mensen die ook deze ervaringen hebben te kunnen helpen. Dat is voor mij echt het belangrijkste.
 
Maar even terug naar het profielwerkstuk. Ik heb de volgende hoofdvraag opgesteld: 'Zijn er verschillend te constateren tussen kinderen met ouders met ptss en kinderen met ouders zonder ptss.' Ja, een hele mond vol! Ik heb onderhand al zo'n zeventien boeken, acht documentaires en vijf films waar ik ongelofelijk veel informatie uit kan halen. Maar omdat dit onderwerp zo dicht bij de mensen ligt, vond ik het belangrijk dat ik ook echt contact zou hebben met iemand die hier echt in staat.
 
Dus bent u iemand met ptss en heeft u kinderen, of bent u zelf misschien zoon/dochter van iemand met ptss, en wilt u uw verhaal, of delen hiervan, met mij delen, zou dat mij enorm veel helpen. Voel u alstublieft niet verplicht, maar als u iemand nodig heeft om mee te praten, dan ben ik er voor u.
 
Voor mij gaat dit onderwerp zo veel verder dan een werkstuk, en ik wil ook in het echte leven mensen hiermee kunnen helpen. Ik zal verder in mijn werkstuk geen namen of persoonlijke gegevens gebruiken!
 
Bent u geïntresseerd, dan kunt u reageren op dit bericht en dan nemen we contact op. Alles kunnen we via de mail doen, dus we hoeven elkaar ook in het echt niet te zien. Maar weet wel dat ik echt trots ben op elk persoon dat hier zit en zijn of haar verhaal doet. Ik weet hoe moeilijk dit is.
Verlies geen hoop. Ook al heeft iedereen om je heen het al opgegeven, moet jij juist laten zien dat het er altijd is.
Dankuwel voor het lezen van dit ongelofelijk lange bericht, het betekent echt veel voor mij!
 

Dit bericht vind ik ongepast

Reacties [1]
  • RE: wanneer trauma's je leven beïnvloeden

    Geplaatst: 30 juli 2017 om 20:00, door: Radeloos

    Hoi Anoniem,

    Bedankt voor de post hier en wat fijn dat je eindelijk van je ptss af bent. Sinds vorig jaar heb ik ptss na bijna te zijn vermoord en vind het heel erg lastig,  weet ook niet goed wat ik ermee moet. Heb meerdere malen om hulp gevraagd maar meer dan een jaar later nog steeds niet. Ja behalve pammetjes van de dokter wat in mijn ogen water naar de zee dragen is. Hier we zijn te lui om iets te doen neem maar pillen. Als je wat tips of adviezen hebt hoor ik dat heel erg graag van je, zou zo graag mijn leven terug willen en niet een moordenaar zien staan achter elke boom. 

    Groetjes

X

wanneer trauma's je leven beïnvloeden

X

Afbeeldingen van Radeloos