Terug

Forum logoGeweld

Welkom op het forum voor slachtoffers, betrokkenen en getuigen van geweld. Deel hier je verhaal met lotgenoten of stel een vraag.
Iedereen kan meelezen op het forum. Om zelf een onderwerp te starten of een reactie te plaatsen moet je je registreren. Je kunt dan (anoniem) deelnemen aan het forum.

Mijn broertje is een gevaar voor de samenleving...en voor mij

Geplaatst: 2 december 2017 om 14:09, door: Herdertje, bekeken: 472 keer | Categorie: 

Ik heb een broertje dat een enorm hekel aan me heeft, om welke reden dan ook. 15 Jaar geleden heeft hij me het ziekenhuis in geslagen, hiervoor is hij ook gestraft. Jarenlang is het rustig geweest. Tussendoor wel iedereen laten weten dat hij mij haat en z'n vader ook, omdat mn vader het altijd voor mij opneemt. Z'n ex haat ie ook, want die gebruikt alles tegen hem. Verleden week hadden we een feest van onze ouders en mijn oudste broer vond dat onze jongste broertje er ook bij hoorde te zijn. Hij zou zich echt gedeist houden. Inderdaad op de dag zelf ging het prima. Maar daarna begon de ellende...hij wilde geld van lenen, en ik gaf het niet. (Hij staat onder bewind). Ik werd voor van alles uitgemaakt dat lelijk is. Ik ben ziek in mijn hoofd en slecht voor iedereen om me heen. Vanmorgen hoorde ik van mijn broer en ouders dat hij heeft gezegd dat zodra één van mijn ouders overlijdt hij mij ook direct kapot schiet. Dit schijnt hij verleden week al te hebben gezegd. Ik heb ze gevraagd waarom ze dit niet eerder hebben gezegd tegen me, maar er werd aangeven dat hij niet goed bij zijn hoofd is. Het probleem is, dat hoe vaker je tegen hem zegt dat ie gek bij z'n hoofd is, hoe kwader hij wordt ! Niet handig van ze.....ik heb mijn broertje een sms gestuurd en hem erop aangesproken. Waarom hij vindt dat ie moet wachten tot één van onze ouders is overleden....dat ik niet bang voor m ben ! Dat was misschoen ook niet zo handig. Want ik kreeg terug dat hij me zal laten voelen en zien wie hij is. Dat ik maar beter wel bang kan zijn, en nog even moet genieten van mijn dag. Ik zal me laten voelen waarom hij me niet mag, we zullen elkaar snel zien blablabla. Probleem is, dat hij echt ziek is in zijn hoofd en niet bij welke gevolgen ook stilstaat. En tja, het gaat wel over mijn leven...en daar geeft hij niks om. Hij wil mij dood zien, z'n ex dood zien en het liefste z'n vader ook nog. Hij zuigt net zolang bij m'n vader tot hij reageert en maakt er dan een ruzie van.  In de hoop dat hij weer een hartaanval krijgt. Ik heb een afspraak voor aangifte dinsdag...maar er kan weinig gedaan worden. Hij is zo  ziek en onvoorspelbaar / onberekenbaar dat het eigenlijk een gevaar is. Alleen is er zo weinig te beginnen tegen zulke personen. Ze denken dat de hele wereld bang voor ze is en deinsen nergens voor terug. Hoe kan je zo iemand stoppen voordat er echt ongelukken gebeuren? 

Dit bericht vind ik ongepast

Reacties [1]
 • RE: Mijn broertje is een gevaar voor de samenleving...en voor mij

  Geplaatst: 3 januari 2018 om 12:09, door: Slachtofferhulp Nederland

  Wat heftig dat zowel jij als jouw familie zoveel problemen ondervinden met jouw broertje. Een manier vinden om hiermee om te gaan, zal vast niet makkelijk zijn. Het is logisch dat jij je bedreigd voelt wanneer hij deze verschrikkelijke dingen tegen je zegt. Goed dat je een afpsraak hebt gemaakt bij de politie. Zo is de politie op de hoogte van wat er speelt en ziet jouw broertje hopelijk in dat hij niet de vrijheid heeft om overal zomaar mee weg te komen.

  Of dit ervoor zal zorgen dat jullie geen last meer van hem hebben, is moeilijk in te schatten. Natuurlijk kun je zelf of samen met jouw familie wel besluiten over het gewenste contact met jouw broertje. Krijgt jouw broertje misschien ondersteuning van een hulpverlener? Dan zou je met diegene kunnen overleggen wat het beste werkt. Ook kun je informeren bij Veilig Thuis. Zij hebben veel ervaring met situaties waarin er sprake is van geweld binnen de familiale sfeer en kunnen je adviseren. Veilig Thuis is te bereiken op 0800 2000.

  Hopelijk mag je nog meer reacties en tips ontvangen van mensen die ervaring hebben met een vergelijkbare situatie. In ieder geval heel veel sterkte hiermee.

  ^ Tara van Slachtofferhulp Nederland

   

X

Mijn broertje is een gevaar voor de samenleving...en voor mij

X

Afbeeldingen van Slachtofferhulp Nederland