Terug

Forum logoGeweld

Welkom op het forum voor slachtoffers, betrokkenen en getuigen van geweld. Deel hier je verhaal met lotgenoten of stel een vraag.
Iedereen kan meelezen op het forum. Om zelf een onderwerp te starten of een reactie te plaatsen moet je je registreren. Je kunt dan (anoniem) deelnemen aan het forum.

Van mijn fiets getrokken

Geplaatst: 22 oktober 2012 om 10:07, door: Eline Slachtofferhulp Nederland, bekeken: 11584 keer | Categorie: 

Laatst ben ik een avond wezen stappen met een stel vrienden in Amsterdam. Spare ribs op het Leidseplein en daarna de kroeg in, je kent dat wel. Rond middernacht had ik de laatste trein terug naar huis. Op het station mijn fiets gepakt richting huis. Ik was het station nog niet af of twee figuren op een brommer kwamen naast me rijden en begonnen zich irritant te gedragen. Zij kwamen steeds dichter tegen mij aan rijden en ik vroeg of zij door wilde rijden. Nee, was het antwoord, dat doen we niet. Voor ik het wist lag ik op de grond en stond er een met een mes te dreigen, terwijl de ander mij begon te schoppen. Geld wilde ze, mijn geld. Na nog een paar schoppen tegen mijn rug en hoofd verdwenen zij omdat er mensen aan kwamen. Wat had er niet kunnen gebeuren denk in achteraf.... Ik had een gebroken neus en veel blauwe plekken en het slapen ging de eerste dagen voor geen meter. De politie heeft ze nog niet kunnen pakken. Je verwacht toch niet dat een avondje stappen zo kan eindigen?

Dit bericht vind ik ongepast

Reacties [3]
 • RE: Van mijn fiets getrokken

  Geplaatst: 18 februari 2014 om 13:46, door: Jaccie

  zo`n soort verhaal heb ik ook meegemaakt ik hoop voor je dat ze gepakt worden. en dat je je zelfvertrouwen weer terug krijgt. ik heb ook geen vertrouwen meer in iemand. ik snap dat een cursus zelfverdediging soms leuk lijkt om je zelfvertrouwen terug te krijgen maar daardoor krijg je het echt niet terug. misschien heb jij ook aan het eind gedacht ja ik had hen wel een trap willen verkopen maar daar denk je dan niet bij na. heel veel sterkte en ik hoop dat je je vertrouwen weer terug krijgt

 • RE: Van mijn fiets getrokken

  Geplaatst: 11 juni 2013 om 14:26, door: tata

  Ik weet precies hoe je je voelt....het had mijn verhaal kunnen zijn (en dat is het het ook wel een beetje) Zoek hulp dat is het enige wat ik je aan kan raden en praat, praat, praat tot je het een plekje hebt kunnen geven. Ook in mijn geval heeft de politie (nog) geen dader maar zoek ook de publiciteit op en vertel je verhaal (anoniem) Ik ga nu op TV vertellen wat mij is overkomen en hoop dat er toch nog mensen zijn die iets hebben gezien van de dader. Heel veel sterkte !!

 • RE: Van mijn fiets getrokken

  Geplaatst: 4 november 2012 om 1:25, door: Anonieme gebruiker

  Wat een vreselijk verhaal. Ik help je hopen dat de daders alsnog gepakt worden. Ik kan je verder helaas alleen adviseren om in de toekomst te voorkomen dat je zo laat alleen over straat moet. Ervaring leert dat dergelijke mensen minder geneigd zijn om tweetallen (of grotere groepen) lastig te vallen. Wellicht kan een cursus zelfverdediging ook bijdragen aan het weer vergroten van je zelfvertrouwen en gevoel van veiligheid. Heel veel sterkte!

X

Van mijn fiets getrokken

X

Afbeeldingen van Jaccie

X

Afbeeldingen van tata

X

Afbeeldingen van Anonieme gebruiker