Terug

Forum logoInbraak en diefstal

Welkom op het forum voor slachtoffers, betrokkenen en getuigen van inbraak of diefstal. Deel hier je verhaal met lotgenoten of stel een vraag.
Iedereen kan meelezen op het forum. Om zelf een onderwerp te starten of een reactie te plaatsen moet je je registreren. Je kunt dan (anoniem) deelnemen aan het forum.

medewerking instanties

Geplaatst: 4 oktober 2017 om 12:00, door: Ans, bekeken: 461 keer | Categorie: 

Afgelopen zaterdag ben ik in een backstageruimte van een theater bestolen van telefoon, geld en alle mogelijke pasjes. Nu 4 dagen later merk ik dat het met constant bezig houdt. Ondanks dat alles te vervangen is, schrik ik enorm van de politie, die laconiek reageert, je eerst van het kastje van de muur stuurt (ivm onduidelijkheid over wel of niet online aangifte te kunnen doen voor het gestolen ID en rijbewijs) en dat je dan 5 dagen later (morgen dus) pas aangifte mag komen doen. 

De verzekering, die horkerig reageert alsof ik hun op wil lichten en uiteindelijk de weg vindt dat ze niets hoeven te vergoeden. 

De gemeente, waar je pas na 5 dagen terecht kunt voor je nieuwe documenten, ondanks dat je aangeeft dat je elke dag met de auto gaat en ook nog elke dag activiteiten hebt net over de grens. 

Het houdt mij bezig dat mensen in een ruimte, waarvan jij denkt dat het veilig is, gewoon uitgebreid in je tas kunnen shoppen. het geld uit een zakje durven halen en verder dus uitgebreid op zoek gaan naar een mobiel en een kaftje waar al mijn pasjes inzitten. En geloof me, ik heb een hele grote tas met heel veel spullen. In die tas zat ook een ipad, maar die hebben ze laten zitten. Voor mij een reden om juist de mensen van de organisatie daar te verdenken, omdat andere mensen niet backstage konden komen en het op zou vallen als iemand van de organisatie ineens met mjn ipad liep daar.  

Kortom, ik heb eigenlijk mijn vertrouwen in de instanties wel verloren. :( Ik heb altijd een beetje sceptisch gekeken naar mensen die roepen dat criminelen meer rechten en bescherming hebben dan gewone mensen, maar dit geval bevestigt voor mij eigenlijk een beetje dat ze wellicht wel gelijk hebben. 

Maar echt, 5 dagen na diefstal aangifte doen als het om belangrijke documenten gaat... is dat tegenwoordig echt normaal? 

Dit bericht vind ik ongepast

Reacties [1]
 • RE: medewerking instanties

  Geplaatst: 12 oktober 2017 om 11:45, door: Slachtofferhulp Nederland

  Goedemorgen Ans,

  Jouw frustratie is heel begrijpelijk. Het is een teleurstelling dat jouw spullen op zo'n plek blijkbaar niet meer veilig zijn. Jammer dat dan de praktische afhandeling ook nog stug verloopt. Het komt inderdaad voor dat de politie enkele werkdagen de tijd nodig heeft om een afspraak in te plannen. Zij doen wat zij kunnen om zo snel mogelijk alle zaken op te pakken, maar sommige bureaus kampen met drukte. Dat neemt niet weg dat het wel vervelend is. Misschien zijn er andere slachtoffers die jouw ervaring hierin delen.  

  Als het goed is heb je inmiddels de aangifte gedaan. Heb je het ook kunnen melden bij het theater? Hopelijk is de schrik inmiddels wat gezakt!

  ^Tara van Slachtofferhulp Nederland

X

medewerking instanties

X

Afbeeldingen van Slachtofferhulp Nederland