Terug

Forum logoSeksueel geweld en misbruik

Welkom op het forum voor slachtoffers, betrokkenen en getuigen van seksueel geweld of misbruik. Deel hier je verhaal met lotgenoten of stel een vraag.
Iedereen kan meelezen op het forum. Om zelf een onderwerp te starten of een reactie te plaatsen moet je je registreren. Je kunt dan (anoniem) deelnemen aan het forum.

ex misbruikte mijn dochter

Geplaatst: 11 mei 2016 om 13:00, door: selina, bekeken: 2394 keer | Categorie: 

Mijn dochter is op haar 16e een jaar lang misbruikt door haar vader 13 jaar later toen zij 29 was heeft zij mij dit verteld de bodem sloeg onder mijn voeten weg ze durfde dit mij niet eerder te vertellen omdat hij had gezegd dat ik dan zelfmoord zou plegen omdat ze wist dat ik al jaren lang niet gelukkig meer was in die relatie en zij mij gelukkig wilde zien en zij zich realiseerde hoeveel problemen zij daar zelf door ondervond in haar leven heeft zij dit uiteindelijk verteld ze is nu 33 en heeft zelf kinderen van 3 veschillende vaders omdat haar relaties steeds stuk liepen. Zij heeft nog steeds contact met haar vader wat alles toch heel complex maakt. Nu begrijp ik waarom zij zoveel problemen heeft haar in relaties en zijn alle puzzelstukjes samen gevallen.

Ik ben direct van hem gescheiden en wil hem nooit meer zien als ik foto's zie van hem met mijn kleinkinderen dan word ik al ziek en denk ik zo zat je dochter ook ooit op schoot maar  nu vind mijn ex dat ik mij er maar overheen moet zetten en gewoon op verjaardagen moet komen als hij er ook is.

Dan denk ik ligt het nu aan mij of snap je het niet in mijn ogen heb je mijn dochter verkracht en moet ik me hier dan maar overheen zetten.

Mijn ex is heel manipulatief en ik geloof dat mijn dochter hem in haar leven houdt omdat het dan makkelijker is dan hem loslaten te laten wat weer een hoop ellende geeft.

Het is moeilijk om alles te begrijpen......

Bedankt voor het lezen, Selina.

 

Dit bericht vind ik ongepast

Reacties [9]
 • RE: ex misbruikte mijn dochter

  Geplaatst: 8 juni 2016 om 14:59, door: C777

  Tuurlijk ligt het niet aan jou. Deze persoon is waarschijnlijk manipulatief zo sterk dat je zelfs trots mag zijn dat je de hele situatie doorziet en dus los staat van zijn manipulatieve verhalen. Ik heb zelf in een soort gelijke situatie gezeten als je dochter, maar dan met een leraar. Ook eentje die heel manipulatief was. Ik denk dat voor haar het makkelijker is om het maar te houden zoals het is, betreffende het contact met hem. Als zij namelijk toegeeft aan het contact verbreken, geeft zij ook toe aan wat er allemaal gebeurd is. Dan erkent ze alle ellende die vroeger gebeurd zijn. Door het contact zo te laten denk ik dat het voor haar voelt als zeggen: het valt wel mee. Het kan uiteraard anders zijn dan ik nu suggereer, maar dit is wat ik me kan bedenken als ik me in haar schoenen probeer te verplaatsen. 

  • RE: RE: ex misbruikte mijn dochter

   Geplaatst: 9 juni 2016 om 10:33, door: sjamarientje

   ijn vriendin zij wil hem het liefst ook niet zien en walgt van hem zeker nu ze een kindje hebben.

   Hoe hard ik het ook probeer ik kan me er niet overheen zetten. 

   Ik begrijp de reactien van je schoondochter helemaal, ik zou er ook van walgen. Er is toch geen vertrouwen.  Natuurlijk kun jij je er niet over heen zetten, meot dat dan, van wie omdat je kinderen wel nog contact onderhouden, wil niet zeggen dat jij dat ook moet. Vooral als jij er zo bij voelt, onnodig leed en het gevoe wat ej probeert weg te stoppen zorgt er voor dat je op jetenen loopt, dat je dus zegt, mijn gevoel mag er niet zijn. Je gevoel mag er juist zijn. Rouw en verwerking is hierin nodig, wie wete wat dat je gaat brengen, maar aub kies voor jezelf en zorg goed voor jezelf, ik vind je een kanjer

  • RE: RE: ex misbruikte mijn dochter

   Geplaatst: 8 juni 2016 om 23:45, door: C777

   Ik vind het wel heel moedig dat je deze positie aanneemt ten opzichte van je kinderen. 

  • RE: RE: ex misbruikte mijn dochter

   Geplaatst: 8 juni 2016 om 22:22, door: selina

   Het is allemaal heel complex ze loopt zelf al geruime tijd bij een therapeut aan de ene kant verafschuwt ze haar vader maar aan de andere kant laat ze hem ook niet los. 

   Zelf heb ik ook verschillende gesprekken gehad met een therapeut ik voel me vaak alleen in mijn gevoel zet me zelf opzij omdat ik mijn kinderen niet tot last wil zijn en zij geen keuze moeten maken.

   Mijn zoons zien hun vader ook gewoon maar dit levert weer problemen op bij mijn zoon en zijn vriendin zij wil hem het liefst ook niet zien en walgt van hem zeker nu ze een kindje hebben.

   Hoe hard ik het ook probeer ik kan me er niet overheen zetten.

  • RE: RE: ex misbruikte mijn dochter

   Geplaatst: 8 juni 2016 om 15:50, door: sjamarientje

   ja dit is vaak moeilijk te begrijpen ook al zie je dat vaker dat een slachtoffer in contact blijft  met de dader.. Als ze maar weet dat ze bij iemand terecht kan om te praten want wegstoppen van het gebeuren en inderdaad misschien ontkenning zijn helptniet. Ook omdat er weer jonge kinderen in het spel zijn.. stel je eens voor dat hij zich daar aan vergrijpt

  • RE: RE: ex misbruikte mijn dochter

   Geplaatst: 8 juni 2016 om 15:23, door: C777

   Dat is wel wat ik denk ja. Het zou althans voor mij de enige manier zijn om in zo'n situatie te kunnen leven. Misschien is het niet eens gehele ontkenning, maar het probleem wegwuiven met de gedachte gang 'dat het allemaal niet zo erg was'. Dit is althans wat ik lang heb gedaan voordat ik erover durfde te praten. 

  • RE: RE: ex misbruikte mijn dochter

   Geplaatst: 8 juni 2016 om 15:17, door: sjamarientje

   je bedoelt dat ze in een soort ontkenning leeft wat met haar gebeurt is

 • RE: ex misbruikte mijn dochter

  Geplaatst: 13 mei 2016 om 22:23, door: marjolein

  Quote: "Dan denk ik ligt het nu aan mij of snap je het niet..."

  Tuurlijk ligt het niet aan jou en bij zo'n manipulatieve dader gaat het niet om 'snappen', die zegt gewoon wat 'm uitkomt, niet eens op ingaan.

  Op verjaardagen zou jij voor moeten gaan ... 

   

  • RE: RE: ex misbruikte mijn dochter

   Geplaatst: 8 juni 2016 om 22:32, door: marjolein

   Quote selina:

   "Hoe hard ik het ook probeer ik kan me er niet overheen zetten."

   Dat is ook niet normaal, 'je er over heen zetten'.  Dat doet geen normaal mens hoor, de situatie is zoals die is. 

X

ex misbruikte mijn dochter

X

Afbeeldingen van C777

X

Afbeeldingen van marjolein