Terug

Forum logoSeksueel geweld en misbruik

Welkom op het forum voor slachtoffers, betrokkenen en getuigen van seksueel geweld of misbruik. Deel hier je verhaal met lotgenoten of stel een vraag.
Iedereen kan meelezen op het forum. Om zelf een onderwerp te starten of een reactie te plaatsen moet je je registreren. Je kunt dan (anoniem) deelnemen aan het forum.

Ik ben bang om gek te worden...

Geplaatst: 28 augustus 2017 om 1:48, door: Petra, bekeken: 823 keer | Categorie: 

De titel klopt echt...

Soms vraag ik me af of ik de énige ben die van die rare dingen doet of voelt..

En dus ben ik soms ook bang om "door te draaien"!

Door de trauma's uit mijn verleden én het feit dat mijn hersenen dat voor een heel groot gedeelte jarenlang hebben weg gestopt, ben ik er eigenlijk pas sinds een jaar écht mee bezig in trauma therapie.

Maar door mijn "rare" dingen, zoals ik ze al noemde, schiet die therapie niet echt op!

Het zit namelijk zo...ik kan heel veel woorden die met mijn trauma's te maken hebben, niet "uitspreken" én niet "aanhoren"...

Dus als een therapeut een "verboden woord" zegt, kan ik vréselijk kwaad worden, omdat die therapeut in mijn ogen dan aan de kant van de daders gaat staan en niet meer aan MIJN kant staat.

En er zijn behoorlijk wat verboden woorden ontstaan in mijn leven...

Nóg zo'n raar iets van mij is, dat als ik zo'n verboden woord ergens zie staan, in een krant of in een tijdschrift, dan word ik misselijk bij het idee dat ik die krant/dat tijdschrift op de plek van dat woord zou moeten aanraken!

Dat is iets wat ik absoluut NIET durf! Net als bijvoorbeeld "scrollen" op mijn mobiel op de plek waar zo'n woord, of evt. een afbeelding staat...ónmogelijk!

Dit zijn 2 willekeurige, rare dingen die ik doe, of beter gezegd NIET doe en/of kan en ik vind het nogal extreem, maar veranderen lukt niet!

Ik ben erg benieuwd of hier mensen zijn die e.e.a. herkennen of juist weer ándere dingen persé NIET doen of durven...

 

Gr. Petra

Dit bericht vind ik ongepast

Reacties [2]
 • RE: Ik ben bang om gek te worden...

  Geplaatst: 5 september 2017 om 23:31, door: Aagje

  Ik herken niets in jouw klacht van dat je last hebt van verboden woorden. Wel snap ik het mechanisme daarachter, nl het niet toelaten van je gevoel maar het heel erg in je hoofd blijven zitten. Op je "verstand" afstand nemen van de onprettige gevoelens, maar daar ben je je niet bewust van dat je die onprettige gevoelens hebt, omdat je ze op die manier buiten je houdt. Het kwaad worden op de therapeut is al heel goed. Wordt maar kwaad. Voel ook de andere emoties als je durft en kan. Beleef ze en ervaar ze, dan wordt de chaos in je hoofd (overcompensatie van het wegdrukkken van je gevoel) uiteindelijk minder. 

  • RE: RE: Ik ben bang om gek te worden...

   Geplaatst: 13 november 2017 om 10:44, door: Kracht

   Dit verhaal is vaag herkenbaar. Het gegeven antwoord is er één waar ik ook weer wat mee kan. 

X

Ik ben bang om gek te worden...

X

Afbeeldingen van Aagje