Terug

Forum logoSeksueel geweld en misbruik

Welkom op het forum voor slachtoffers, betrokkenen en getuigen van seksueel geweld of misbruik. Deel hier je verhaal met lotgenoten of stel een vraag.
Iedereen kan meelezen op het forum. Om zelf een onderwerp te starten of een reactie te plaatsen moet je je registreren. Je kunt dan (anoniem) deelnemen aan het forum.

Incest door vader en broer

Geplaatst: 18 september 2017 om 2:37, door: Jetamio, bekeken: 791 keer | Categorie: 

Ik wil zo graag mijn verhaal kwijt. Als kind, tiener en jonge vrouw aan de universiteit ben ik meermaals aangerand en verkracht geweest door mijn vader en broer. Ik was vaak bang om zwanger te zijn. We werden ook zwaar mishandeld, zowel verbaal als fysiek. Het ene moment was ik hun prinses die misbruikt werd, het andere moment werd ik met de mattenklopper of houten plankjes afgeranseld. Ik zocht zo wanhopig naar liefde dat ik nog tijdens het misbruik een relatie aanging met een doctoraatsstudent, die me driemaal verkrachtte. De gevolgen lieten zich voelen tijdens het tweede deel van mijn opleiding geneeskunde. Ik kreeg anorexia nervosa, OCD (dwangstoornis, in mijn geval smetvrees en drang naar orde en symmetrie) en ik begon te automutileren. Ik studeerde extreem perfectionistisch en sloot mezelf op. Later toen ik als arts ben beginnen te werken, schreef ik mezelf morfine en kalmeermiddelen voor om de nachtmerries en flashbacks te onderdrukken, om niet te moeten voelen, om niet te moeten zijn of te bestaan, om niet te herinneren. Uiteindelijk heb ik mezelf in een psychiatrisch ziekenhuis laten opnemen. Ondertussen zijn we 5 opnames verder, en ik heb niet het gevoel dat deze iets uitgehaald hebben naar traumaverwerking toe. Ik kan nog steeds niet slapen door de nachtmerries en heb veel last van flashbacks. Gelukkig gebruik ik geen morfine of kalmeermiddelen meer, ik heb geen anorexia meer. Ik heb wisselende last van mijn dwangstoornis en automutilatie. Sinds een aantal maanden volg ik intensieve psychoanalyse, en dit lijkt me er eindelijk bovenop te helpen. Ik kan sinds lang zeggen dat ik me terug gelukkiger begin te voelen. Ik kan slachtoffers van seksueel misbruik deze vorm van therapie zeker aanraden. Ikzelf was minder gebaat bij gedragstherapie: ik vind deze vorm van therapie te prestatiegericht terwijl psychoanalyse niet zozeer je gedrag wil veranderen zonder meer maar inzicht wil krijgen in het waarom, de mechanismen, de dynamieken van je gedrag.

Dit bericht vind ik ongepast

Reacties [2]
 • RE: Incest door vader en broer

  Geplaatst: 2 oktober 2017 om 1:43, door: Nata82

  Je kan mij mailen: bonatics82@online.nl

  • RE: RE: Incest door vader en broer

   Geplaatst: 2 oktober 2017 om 1:45, door: Nata82

   Ik heb voor die mail reactie gedaan maar is weg? Snap er niks van want ben net nieuw hier. Jammer dat je geen reacties hebt. Hopelijk kom je weer bovenop. Sterkte. Ik hoop dat je vader en broer straf hebben gekregen? Mail me gerust als je wilt? Xxx

X

Incest door vader en broer

X

Afbeeldingen van Nata82