Terug

Forum logoVerkeersongeluk

Welkom op het forum voor slachtoffers, betrokkenen en getuigen van een verkeersongeluk. Deel hier je verhaal met lotgenoten of stel een vraag.
Iedereen kan meelezen op het forum. Om zelf een onderwerp te starten of een reactie te plaatsen moet je je registreren. Je kunt dan (anoniem) deelnemen aan het forum.

Gebroken nek

Geplaatst: 18 juni 2015 om 14:09, door: Ang, bekeken: 1802 keer | Categorie: 

Hallo,

Inmiddels zeven jaar geleden (toen was ik 16 jaar) heb ik een ernstig auto ongeluk gehad. Hierbij heb ik mijn nek gebroken op 6 plaatsen, en een hersenkneuzing opgelopen waardoor ik NAH heb. De rechterkant van mijn lichaam was verlamd en aan de linkerkant had ik geen gevoel. Met intensieve revalidatie is de kracht teruggekomen waardoor ik gelukkig een groot deel van mijn leven heb kunnen hervatten! Momenteel zit ik in het derde jaar van mijn HBO opleiding en dat gaat goed. Echter, tot op heden ervaar ik psychische klachten. Met name in drukke periodes, zoals nu, treden deze sterk op. Voorbeelden zijn concentratie- en geheugenproblemen. Maar wat mij in mijn dagelijkse functioneren belemmert zijn de angsten die ik heb. Wanneer ik in drukke schoolperiodes verkeer slaap ik slecht, droom ik heel veel en erg intensief, en voel ik mij angstig.

Is er iemand die ervaring heeft met nekletsel/NAH en ook kampt met klachten? Hoe ga jij hier mee om? Graag kom ik hiermee in contact.

Dit bericht vind ik ongepast

Reacties [2]
 • RE: Gebroken nek

  Geplaatst: 24 september 2017 om 19:42, door: Thomas

  Hallo,

  Als gevolg van een zeer ernstig ongeval heb ik (onder andere) 2 nekwervels gebroken. Deze zijn vastgezet middels een titanium schroef. In principe voel ik deze schroef altijd, behalve wanneer ik in een heet bad zit.

  Wat mij enorm helpt is sporten en bewegen. De nek kraken door het hoofd in een cirkel te draaien. Indien jij verder contact wenst laat het mij weten!

  Thomas Onderdijk

 • RE: Gebroken nek

  Geplaatst: 18 juni 2015 om 14:34, door: Moderator

  Beste Ang,

  Wij raden je aan om met je huisarts in gesprek te gaan over je psychische klachten. Samen met hem/haar kun je bespreken welke professionele hulp voor jou het beste is. De huisarts kan je daarnaar doorverwijzen.

  Veel sterkte gewenst,

  Team Forumbeheer Slachtofferhulp Nederland

X

Gebroken nek

X

Afbeeldingen van Thomas

X

Afbeeldingen van Moderator