Terug

Forum logoVerkeersongeluk

Welkom op het forum voor slachtoffers, betrokkenen en getuigen van een verkeersongeluk. Deel hier je verhaal met lotgenoten of stel een vraag.
Iedereen kan meelezen op het forum. Om zelf een onderwerp te starten of een reactie te plaatsen moet je je registreren. Je kunt dan (anoniem) deelnemen aan het forum.

Blijf psychische klachten houden

Geplaatst: 16 oktober 2015 om 12:52, door: Bella53, bekeken: 2646 keer | Categorie: 

Ruim 2 jaar geleden zijn we in België op de expressweg (stuk waar je 90 mag) van achteren aangereden door een bestuurder die gedronken had. Het ging met minstens 120, hij wou de baan op, maar heeft ons blijkbaar niet gezien en is er met volle vaart achterop gereden. Auto total-loss, spullen die we op een beurs en in een winkel gekocht hadden kapot. Dat is dan nog het minst erge. Het was een hel: midden op de autobaan zit je dan in je autowarak terwijl alles en iedereen gewoon doorrijdt, echt ongelovelijk, niemand stopt! uiteindelijk heeft mijn vriend (hij reed met mijn auto) het wrak naar de vluchtstrook kunnen krijgen. Het heeft ruim een duur geduurd voordat de hulpdiensten er waren, in de tussentijd zijn we uitgescholden en bedreigd door de andere bestuurder. Wij zijn een nacht in het ziekenhuis geweest en met een taxi naar huis (in Nederland) gebracht. Daarna kwamen de echte klappen pas: ik durfde de auto niet meer in, we wonen in een gebied waar je zonder auto nergens komt en al mijn familie (ouders, kinderen) wonen op grote afstand (niet met openbaar vervoer bereikbaar). Telkens als ik de auto in moet hyperventileer ik, heb hartkloppingen, ben doodsbang! Hiervoor ben ik in behandeling geweest bij een psycholoog, heb EMDR gehad, het helpt eventjes, maar de angst blijft. Als ik een auto hard achter me aan zie komen ga ik aan de kant van de weg staan of rij een extra rondje op een rotonde. Mijn leuke baan ben ik hierdoor kwijt geraakt, ik durf de afstand en de grote weg niet meer op. Nu heb ik een baan om de hoek, minder betaald en absoluut niet leuk tussen collega's die me negeren en dat helpt natuurlijk ook niet bij mijn psychische problemen.

De afhandeling van het ongeluk is ook nog lang niet klaar. Er zijn inmiddels 2 rechtzaken geweest waarin bepaald is dat de tegenpartij schuld is en de schade moet betalen. De enige schade die ik betaald heb gekregen is een gedeeltelijke vergoeding van mijn auto (ik was all-risk verzekerd), de medische kosten, de restschade, de letselschade, niets is betaald. Wij zijn hierdoor dusdanig in de financiële problemen gekomen dat we wellicht binnenkort ons huis moeten verkopen (mijn vriend zit thuis met lichamelijke klachten van het ongeluk, zijn inkomen is nog maar 60%). Telkens weer worden er door de rechtbank fouten gemaakt waar wij dan de dupe van zijn. Wij willen eindelijk alles kunnen afsluiten en verder kunnen gaan met ons leven. We hadden voor het ongeluk een leuk leven, waren lid van autoclubs waar we ook tourritten deden (kan niet meer) en bezochten voor onze hobby's (auto's en treinen) veel beurzen. Dit kan allemaal niet meer, niet omdat ik bang ben in de auto en niet omdat we het financieel niet meer redden. Soms denk ik dat het beter was geweest als we het ongeluk niet overleefd hadden, ons leven is nu immers ook niets meer waard.

Waar vinden we nog hulp en ondersteuning, we weten het niet meer. ik zit er psychisch helemaal doorheen, mijn vriend is lichamelijk een wrak.

Dit bericht vind ik ongepast

Reacties [6]
 • RE: Blijf psychische klachten houden

  Geplaatst: 16 oktober 2015 om 22:11, door: marjolein

  Herkenbaar; het gebeurde is één, maar het gebrek aan hulp waar je recht op hebt, maakt de ellende pas compleet. 

  In NL heb je nieuwe regelingen voor als een dader de schade die hij/zij moet betalen niet betaalt. Google maar eens op deze trefwoorden. Je kunt contact met Slachtofferhulp (niet het forum hier) opnemen, zij zijn daar van op de hoogte en kunnen er wellicht ook mee helpen, zij helpen ná gebeurtenissen. 

  • RE: RE: Blijf psychische klachten houden

   Geplaatst: 9 april 2016 om 13:42, door: Johan51

   @Bella53: een erg herkenbare nare situatie. Ik hoop voor jullie dat alles zal goedkomen. Merkwaardig dat een Letselschade advocaat zegt niks voor jullie te kunnen betekenen. Ik zou maar eens bij de LSA informeren ( 0800-6643825 )

   Sterkte en beterschap!

  • RE: RE: Blijf psychische klachten houden

   Geplaatst: 19 oktober 2015 om 22:04, door: marjolein

   Geen dank hoor. Recht is ook al gesproken, dus zijn er nu andere stappen te gaan (fondsen). Al zou je 't niet voor een behandeling gebruiken, je hebt er gewoon recht op! (Mocht je daar uiteindelijk niet genoeg van krijgen, kun je ook nog via maatschappelijk werk een fondsaanvraag doen, bijv voor een behandeling.)

  • RE: RE: Blijf psychische klachten houden

   Geplaatst: 19 oktober 2015 om 0:26, door: Bella53

   dank je Marjolein, ik heb het gemeld bij Slachtofferhulp, heb nog geen antwoord. Ik hoop dat ze me kunnen helpen want de letselschade-advocaten hier in Nederland zeggen dat ze niets kunnen doen omdat de tegenpartij Belgisch is en het ongeluk in België was.

   Ik denk dat het betalen van de schade voor mij zo belangrijk is omdat ik dan pas kan beginnen met de enige goede behandeling en het kan afsluiten.

  • RE: RE: Blijf psychische klachten houden

   Geplaatst: 18 oktober 2015 om 22:13, door: marjolein

   "Er zijn inmiddels 2 rechtzaken geweest waarin bepaald is dat de tegenpartij schuld is en de schade moet betalen."

   En dit dan? Er is een fonds voor, Slachtofferhulp moet dit allemaal weten.

  • RE: RE: Blijf psychische klachten houden

   Geplaatst: 16 oktober 2015 om 22:18, door: Bella53

   dank je Marjolein, ik heb ook al contact opgenomen met letselschade advocaten, maar die kunnen niets doen omdat het in het buitenland (België) is gebeurt.

X

Blijf psychische klachten houden

X

Afbeeldingen van marjolein