Terug

Forum logoVerkeersongeluk

Welkom op het forum voor slachtoffers, betrokkenen en getuigen van een verkeersongeluk. Deel hier je verhaal met lotgenoten of stel een vraag.
Iedereen kan meelezen op het forum. Om zelf een onderwerp te starten of een reactie te plaatsen moet je je registreren. Je kunt dan (anoniem) deelnemen aan het forum.

Veel onbegrip

Geplaatst: 27 juli 2016 om 16:29, door: Bibi, bekeken: 1768 keer | Categorie: 

In april 2016 heb ik een auto ongeluk gehad. Ik zat achterin in het midden en had dus alleen een heupgordel om. Ik zat met twee vrienden in de auto, zij zaten beiden voor in. We zijn bij een scherpe bocht uit de bocht gevlogen, tegen een muur geknald en op zijn kant in een sloot beland. Het raam aan de bestuurderskant knapte en er stroomde water naar binnen, ook was er veel rook. Omdat we door de rook niet konden ademen, en we niet wisten hoe diep het water was dacht ik echt even dat ik zou dood gaan in die auto. Ik ben door dienheupgordel met mijn gezicht tegen de hoofdsteun van de voorstoel geklapt. Uiteindelijk slaagde een van mijn vrienden er in om het portier te openen en heeft de ander mij de auto uitgetild. Omdat ik in shock raakte ben ik naar de weg getild en daar neergezet. Ik schijn vaag te hebben gepraat over mijn vriend en het telefoonnummer van mijn vader opgenoemd. Ik was pas weer compleet bij zinnen toen de hulpdiensten er waren.

Ik had door het ongeluk een zware hersenschudding, een bloedneus, gekneusde heup en rug, twee blauwe ogen en een enorme bult met vocht er in op mijn voorhoofd. Ik ben ongeveer anderhalve maand niet naar stage of mijn werk geweest. 

Ik ervaar veel onbegrip. Mensen op mijn stage die vragen 'loop je nou nog steeds maar halve dagen?' Of 'is dit wel het juiste beroep voor je?'. Ik word hier erg boos van. Natuurlijk wil ik wel hele dagen stage lopen. Ook hadden ze opgeschreven in de overdrachten 'ze is nog steeds ziek.. Ze is nog steeds ziek.' Dit vind ik erg onvriendelijk. Ook zijn er mensen die zeggen dat ze vinden dat ik overdrijf en me aanstel, maar zij weten niet hoe het is om te denken dat je dood gaat, dat je ervan overtuigd bent dat je daar dood gaat. De sloot was uiteindelijk maar anderhalve meter diep, maar dat wisten wij niet. Dus mensen zeggen ook 'het was maar een sloot.' Ik durf wel zelf auto te rijden, maar bij iemand anders in de auto zitten vind ik erg spannend. Mijn vriend steunt me enorm, maar op stage en mijn werk ervaar ik erg veel onbegrip. 

Mijn vraag is daarom ook: hebben meer mensen dit en hoe wordt er mee omgegaan?

Dit bericht vind ik ongepast

Reacties [1]
  • RE: Veel onbegrip

    Geplaatst: 28 juli 2016 om 22:57, door: marjolein

    Dit gebeurt eigenlijk altijd als je iets extremers meemaakt/ hebt; een deel van de mensen reageert zo. Het best is maar er boven komen te staan, 'ze weten niet beter'. 

X

Veel onbegrip

X

Afbeeldingen van marjolein