Terug

Forum logoVerkeersongeluk

Welkom op het forum voor slachtoffers, betrokkenen en getuigen van een verkeersongeluk. Deel hier je verhaal met lotgenoten of stel een vraag.
Iedereen kan meelezen op het forum. Om zelf een onderwerp te starten of een reactie te plaatsen moet je je registreren. Je kunt dan (anoniem) deelnemen aan het forum.

Dodelijk ongeluk

Geplaatst: 9 augustus 2017 om 0:19, door: Lizzie, bekeken: 820 keer | Categorie: 

Januari 2017.

Onderweg naar huis tref ik een tegemoet komende auto, met de bestuurderskant tegen de boom aan.

Ik bel direct 112, en haast me naar de auto. Hier tref ik een jonge vrouw van 24 jaar (ik ben zelf 22). Ik roep haar. Ben je er nog? Kun je me horen??

Even heb ik contact en probeert ze iets te zeggen, kort hierna overlijd ze. De meldkamer van 112 zegt dat ik haar uit de auto moet helpen voor reanimatie.

Ik ren terug de straat op. Er stopt een vrachtwagen en een busje. Beide mannen kijken naar de jonge vrouw en wij komen met zn 3 tot de conclusie dat we haar niet uit de auto kunnen halen omdat ze vast zit. 

Ik wacht op de hulpdiensten, ook zij kunnen uit eindelijk niets meer betekenen.

Nu, een half jaar later merk ik dat ik behoorlijk wat angsten heb opgebouwd. Stel dat ik weer eerste hulp moet verlenen bij een ongeluk? Stel dat ik dan de straatnaam niet weet? (Wist ik bij dit ongeluk ook niet), stel dat mijn familie iets overkomt?

Ik ben bang om in het donker te rijden terwijl het ongeluk overdag plaats vond. Ik zit niet ontspannen naast iemand in de auto maar rijd het liefst zelf.

Ik kan het hele gebduren,  de beelden en gedachten niet loslaten al zou ik dat graag wat meer willen.

 

Iemand die dit met mij deelt?

Dit bericht vind ik ongepast

Reacties [1]
  • RE: Dodelijk ongeluk

    Geplaatst: 14 september 2017 om 16:01, door: Slachtofferhulp Nederland

    Beste Lizzie,


    Dat moet een verschrikkelijke ervaring zijn geweest. Heel logisch dus dat dit een diepe indruk op jou heeft achtergelaten. Stressreacties na zo'n heftige gebeurtenis kunnen vaak wel ongeveer 6 tot 8 weken duren. Inmiddels is het ruim een half jaar geleden. Ik begrijp dat het je nog steeds vaak dwars zit. Laat het ons weten als je eens met een medewerker van Slachtofferhulp zou willen praten over deze angsten en gedachtes. Ook kan je voor advies bij de praktijkondersteuner van jouw huisarts terecht. Mogelijk zijn er meer mensen die dit herkennen en die nog tips voor je hebben. Sterkte!


    ^Tara

X

Dodelijk ongeluk

X

Afbeeldingen van Slachtofferhulp Nederland