Terug

Forum logoHuiselijk geweld

Welkom op het forum voor slachtoffers, betrokkenen en getuigen van huiselijk geweld. Deel hier je verhaal met lotgenoten of stel een vraag.
Iedereen kan meelezen op het forum. Om zelf een onderwerp te starten of een reactie te plaatsen moet je je registreren. Je kunt dan (anoniem) deelnemen aan het forum.

Waarom doe ik eigenlijk aangifte van mishandeling?

Geplaatst: 26 februari 2013 om 13:23, door: lange, bekeken: 15586 keer | Categorie: 

Nu bijna een half jaar geleden deed ik (man 45 jaar) aangifte van, naar later bleek, aangifte van een eenvoudige mishandeling. Ik had mij, volgens de verbalisant van politie, zichtbare verwondingen op moeten lopen, evt bezoek aan huisarts of dokterspost.......dan was er meer reden om meer of nader onderzoek in te stellen. Nu is er te weinig bewijs, terwijl er getuigen zijn die iig een deel van de mishandeling hebben gehoord en/of gezien. Slachtofferhulp ingeschakeld, uitstekend begeleid in gemeente Doetinchem, maar vooralsnog geen zaak voor justitie. Ben zelf erg benadeeld, vermissing van persoonlijke eigendommen enz. Het duurt enorm lang en ikzelf ben hier toch enorm door geraakt, eigenlijk gekwetst.

Dit bericht vind ik ongepast

Reacties [9]
 • RE: Waarom doe ik eigenlijk aangifte van mishandeling?

  Geplaatst: 23 december 2014 om 21:15, door: cath

  Na jarenlang mishandeling ben ik met de kinderen weg gegaan bij mij agressieve ex. Resultaat dat vader uit wraak de kinderen ineens 50% wil zien, daar gelijk in krijgt van jeugdzorg en hij niet veroordeeld wordt omdat we nog inscheiding liggen en de rechter bang was dat ik de veroordeling in de schedingsrechtzaak als pressiemiddel zou gebruiken. ondanks dat de kinderen het geweld bij de raad kinderbescherming hebben verteld en daar een verslag van is, de officier van justitie aangaf dat de aangifte zo in detail alles beschreef en overeenkwam met huisartsenverklaring en dossier...   toch is hij ondanks een strafbland van drank, diefstallen en vernieling, jarenlang verslagen van huisarts niet veroordeeld. OM ging in eerste instantie voor poging tot doodslag ivm wurgen. 

  Als de kans op veroordeling zo klein is, waarom doen we dan aangifte. Min ex heeft nu de bevestiginog dat hij kan doen wat hij wil...Hij heeft mijn jongste ook een keer woedend een arm uit de kom getrokken.

   

  Waarom doen we aangifte?

  Wat kunnen we anders doen?

  En wie beschermd nu mijn kinderen nu ze 50% bij hem zijn?

  • RE: RE: Waarom doe ik eigenlijk aangifte van mishandeling?

   Geplaatst: 14 maart 2015 om 11:08, door: Lelia

   Zoals de wet helaas inelkaar zit ziet de rechter geen gevaar voor de kinderen wanneer een ouder de andere ouder mishandeld en dat is ntlk niet zo leuk, want door omgang op te leggen wordt de slachtofferouder steeds opnieuw gedwongen om te gaan met de dader. En kan je niks doen (vrijwel niks) tegen zijn recht op omgang.  Je kan wel binnen twee weken na de uitspraak als belanghebbende partij bezwaar maken tegen de uitspraak of in hoger beroep gaan.  De reden dat de mishandelaars bijna altijd omgang krijgen is dat het PASS syndroom zo belangrijk is , de staat vind het erger dat kinderen om de ene ouder te steunen de andere afwijst, dan dat de kinderen een potentieel risico lopen op een traumatische jeugd.  Er zijn ook veels te veel ouders geweest die vechtscheidingen hebben gemaakt en melkaar beschuldigd hebben van dingen die niet waar waren, dankzij die mensen is de staat minder geinteresseerd in de beschuldigingen. Jeugdzorg doet niet aan waarheidsvindingen, maar de rechter luistert vrijwel altijd toch blindelings naar de raad. Ik denk dat Jeugdzorg niet aan waarheidsvinding doet omdat anders het aantal claims en rechtszaken niet meer te tellen zouden zijn voor deze instantie  Jeugdzorg is er voor de echte gevallen en doen vaak goed werk, helaas gaan er wel eens dingen fout.  Hoe dan ook ga in hoger beroep als dat nog kan, voor een gerechterlijke uitspraak is de termijn waarin je hoger beroep of bezwaar aantekent 2 weken.  Laat je nooit een advocaat toewijzen maar zoek er zelf een die gespecialiseerd is en pro deo wil werken (toevoegingen doet). Juridisch loket geeft gratis advies. 

 • RE: Waarom doe ik eigenlijk aangifte van mishandeling?

  Geplaatst: 13 december 2014 om 14:48, door: GWenn

  Zo te zien is hij veroordeeld door een politierechter die mag maar max 1 jaar geven. Voorwaardelijk is een proeftijd mocht hij psychische problemen hebben dan zal hij geheid binnen een jaar terugvallen en dan heeft hij een probleem, dat heeft hij hoe dan ook want deze veroordeling blijft tot in einde der dagen bestaan en wordt opgerakeld door de rechters als hij weer moet voorkomen ook al is dat voorwaardelijke jaar voorbij. Verder als je aangifte hebt gedaan maar er wordt niets mee gedaan? Dan kan je wel degelijk een klacht indienen. Neem bij elke aangifte alle bewijs mee, dus ook foto's artsenverslagen (haal die bij je arts op) van mishandeling edreigingen neem alle foto's mee, leg alle dreigsmsjes vast. je mag van eerdere gebeurtenissen bewijzen toevoegen bij aangifte dat doe je om aan te tonen dat er een geweldspatroon is.  als er meldingen liggen van eerdere gebeurtenissen? vermeldt die expliciet in de aangifte, vooral als die meldingen in andere delen van nl of bij andere politiebureaus liggen. Ook als je getuigen hebt, noem hun namen en gegevens expliciet, hun telefoonnummers ook, als zij meldingen hebben gedaan en aangiftes? DOE ALLES expliciet laten vermelden door de verbalisant. Neem de tijd alles goed door te lezen voor je het procesverbaal ondertekent, ze maken vaak fouten en dat kan erg nadelig zijn. een aangifte is een gerechterlijk stuk dus! Als je ontevreden bent met dat de politie niet zou vervolgen? (binnen drie maanden moet de politie iets doen doen ze dat niet zijn ze nog onderzoek aan het doen) ga met alle stukken naar jet juridisch loket en leg uw probleem voor u kunt namelijk wel degelijk iets doen als u vermoedt dat er niks wordt gedaan met de aangifte.

 • RE: Waarom doe ik eigenlijk aangifte van mishandeling?

  Geplaatst: 29 maart 2014 om 19:56, door: Loesz

  Ik schrik van jullie verhalen. zelf ben ik maandenlang psychisch mishandeld en uiteindelijk ook fysiek. Omdat ik wel plekken in mn nek had maar niet duidelijk genoeg werd bij de aangifte al duidelijk dat t niks zou worden. Maar de mishandeling wel. Ter verduidelijking. Nadat het me lukte om het huis uit te vluchten heb ik de politie gebeld en binnen 15min liep mijn ex man geboeid en onder begeleiding van agenten richting de politiewagen. Dankzij mijn aangifte kreeg mijn ex acute psychische hulp en medicatie. De aangifte zelf is door het OM binnen drie maanden afgedaan en hij heeft een jaar voorwaardelijk gekregen. In mijn ogen onrechtvaardig want ik was in 1 klap alles kwijt. In het huis wonen was geen optie want dan zou hij immers weten waar ik zat. 6 maanden na dato ben ik nog steeds een wrak maar ik kan dankzij de hulp die hij nav mijn aangifte kreeg inmiddels in mn eentje mn post daar ophalen zonder begeleiding en zonder vrees dat hij het alsnog af zal maken.

  • RE: RE: Waarom doe ik eigenlijk aangifte van mishandeling?

   Geplaatst: 13 december 2014 om 14:53, door: GWenn

   ga naar het juridisch loket, en onderzoek mogelijkheid tot peiuljaarverlegging voor toevoeging. vraag wat u civielrechterlijk kunt doen om schade te verhalen bij uw ex.

 • RE: Waarom doe ik eigenlijk aangifte van mishandeling?

  Geplaatst: 15 februari 2014 om 19:01, door: haarkrul

  Dat vraag ik mij af, waarom doe ik voor de 3e keer aangifte van zoals het wordt genoemd door de politie eenvoudige mishandeling. Bij de aangifte wordt mij door de politie vertelt dat er waarschijnlijk niets met de aangifte wordt gedaan door justitie. Een leuke opening, nietwaar? Voor mij geeft de aangifte voldoening voor het feit dat de dader is opgenomen in het systeem bij de politie. Ik ga er bij voorbaat niet vanuit dat de dader bestraft wordt. Hij krijgt alles voor elkaar als pleger (narcistische karaktereigenschappen) Je wordt langzamerhand in een isolement gebracht en hij is wel heel erg zielig met zijn gedrag. Het rechtssysteem in Nederland deugt niet. haarkrul

  • RE: RE: Waarom doe ik eigenlijk aangifte van mishandeling?

   Geplaatst: 13 december 2014 om 14:56, door: GWenn

   haarkrul , lees mijn andere reacties in dit topic, je hebt wel degelijk rechten, ik hoop dat je je weg hierin vindt, ik weet niet op welke anonieme manier ik je kan helpen, ik kom net zelf uit zon relatie en weet precies waar je over spreekt, misschien via een pb?

 • RE: Waarom doe ik eigenlijk aangifte van mishandeling?

  Geplaatst: 26 september 2013 om 9:17, door: Hopeloosje

  Hallo lange, Ik begrijp helemaal niets van slachtofferhulp. Mijn dochter is mishandeld door mijn ex (haar vader) ze woonde tijdelijk bij hem in. Nu heeft zij wel sluitend bewijs met de nodige zichtbare letsels en dus ook een zaak. Alleen weten wij na maanden daar nog steeds geen uitspraak over en loopt hij nog gewoon vrij rond. Volgens mij is er niks aan gedaan. Daar komt nog bij dat haar persoonlijke bezittingen nog bij haar vader liggen. De politie wil en kan hier geen hulp in bieden.. Slachtofferhulp ook niet. Lijkt mij diefstal maarja... Ze krijgt ze dus nooit meer terug. Dit kan toch eigenlijk niet he?

 • RE: Waarom doe ik eigenlijk aangifte van mishandeling?

  Geplaatst: 20 maart 2013 om 21:51, door: Anonieme gebruiker

  dat vraag ik mij sinds eind januari ook af , ben in mijn eigen huis aangevallen en proberen te wurgen, wel zichtbare verwondingen en letsel vastgesteld door een arts en ook foto's , plus uitgebreid dokters rapport vanaf het eerste contact, de wijkagent die mee kwam naar de 112 oproep heeft niks gedaan om mij te beschermen tegen de aanvallerster die in dezelfde boerderij woont als ik en de weken na de mishandeling alleen maar bezig is geweest om mij en mijn net opgezette bedrijf onderuit te halen en mij nu met een gerechtelijk bevel uit de boerderij en van het terrein af te krijgen, het betreft een ouder vrouwelijk familie lid wat de zaak misschien te complex maakt , maar dan nog nu heb ik contact met slachtoffer hulp na 7 weken strijd en onmacht , zij gaan samen met mij in gesprek met de politie en opnieuw aangifte te doen.

X

Waarom doe ik eigenlijk aangifte van mishandeling?

X

Afbeeldingen van cath

X

Afbeeldingen van GWenn

X

Afbeeldingen van Loesz

X

Afbeeldingen van haarkrul

X

Afbeeldingen van Hopeloosje

X

Afbeeldingen van Anonieme gebruiker