Terug

Forum logoHuiselijk geweld

Welkom op het forum voor slachtoffers, betrokkenen en getuigen van huiselijk geweld. Deel hier je verhaal met lotgenoten of stel een vraag.
Iedereen kan meelezen op het forum. Om zelf een onderwerp te starten of een reactie te plaatsen moet je je registreren. Je kunt dan (anoniem) deelnemen aan het forum.

Emotionele Mishandeling

Geplaatst: 16 augustus 2013 om 11:29, door: Margarita, bekeken: 27485 keer | Categorie: 

Al zes jaar heb ik een relatie. Van mijzelf uit ben ik heel zelfstandig en heb ik mijn leven op orde. Mijn vriend niet. Hij heeft een enorme rugzak met shit uit het verleden. In het begin zei ik ook tegen andere dat hij zijn leven niet op orde had vanwege de demonen uit zijn verleden. Nu weet ik dat hij zelf er ook een groot aandeel in heeft. Ik heb het zelf ook laten gebeuren, maar hij is erg afhankelijk van mij. Inmiddels in mijn emmer vol. Ik ben helemaal op. Alles is mijn schuld. Ik denk volgens hem alleen maar aan mijzelf. Dat, terwijl ik 40 uur werk, hij geen baan heeft, maar ook geen uitkering aanvraagt. Als ik daar wat van zeg, ben ik materialistisch. Ik geloofde hem. Langzaam aan ben ik voor mijzelf aan het opkomen. Loop ook bij een psycholoog. Hij is dat niet gewend van mij. En is de laatste tijd daardoor agressiever. Vooral verbaal. Ik voel me vaak klein. Ik heb er last van. Als ik er wat van zeg, ben ik een aansteller. Alle symptomen van emotionele mishandeling komen binnen onze 4 muren aan bod. Ik kan hem niet veranderen, hij moet zichzelf veranderen. Ik weet in principe wat me te doen staat. Mijn ratio weet het antwoord. Mijn emoties zorgen ervoor dat ik er nog niet naar handel. Ik vind het zo moeilijk. Ik weet namelijk dat ik in mijn volle recht sta om hem op straat te zetten. Alleen hij gaat letterlijk op straat wonen. Dan breekt mijn hart. Ik weet dat hij er zelf voor kiest. Dat hij daar verantwoordelijk voor is en niet ik, maar die gedachte trek ik niet. Ik vat het nu allemaal kort samen, maar de situatie is erg complex. Hij heeft niemand, behalve mij. Hij staat nergens ingeschreven. ID is inmiddels verlopen en kwijt. Voor mijn gevoel kan ik pas harder optreden als ik weet dat hij de juiste hulp krijgt. Ik weet dat het niet nodig is. Maar zo voelt het nu aan. Ik zit er te diep in. Weet iemand instanties voor mijn vriend? Heeft iemand ervaring hierin? Zelf loop ik dus al bij de psycholoog en zij is van alles op de hoogte. Ik heb mijn leven wel orde.

Dit bericht vind ik ongepast

Reacties [6]
 • RE: Emotionele Mishandeling

  Geplaatst: 13 december 2014 om 16:38, door: GWenn

  helaas is deze man beschadigd in zijn jeugd, als je tijdens bepaalde groifases in je jeugd niet de prikkels krijgt die je nodig hebt, bijvoorbeeld voor het leren van zelfliefde of empathie, kan je dat later nooit meer inhalen... Deze mensen kunnen verder gewoon goed presteren maar dat stukje inleving hebben ze niet en kunnen ze nooit meer leren want dat kan alleen als je hersenen nog in ontwikkeling zijn, na je 19e ontwikkelen je hersenen geen nieuwe verbindingen meer op dat vlak.... Ik zou niet bij deze man blijven sommigen noemen het Narcisme anderen noemen het cluster B anderen noemen het kwaadaardig zelfliefde. Hoe je het ook mogen noemen een feit blijft"deze situatie gaat niet verbeteren en waarschijnlijk nog gevaarlijk worden... Ze hebben geen echte schuldgevoelens maar kunnen het wél acteren, ze kennen wel een soort verdriet maar dat verdriet slaat vaak om in woede, omdat ze bang zijn voor verdriet, omdat ze bang zijn voor verdriet zoeken ze de schuld bij anderen en reageren ze radeloos en vooral razend er is niets gevaarlijkers dan een angstig persoon. Hoe zeker ze ook acteren, ze zijn het niet ze missen het belangrijkste stuk, dat is empathie, saamhorigheid, hetgeen wat je zoekt als mens in een relatie kunnen ze niet bieden. Een relatie is gebaseerd op steun veiligheid en vertrouwen, en dat hebben deze mensen niet te bieden... Laat het rouwproces maar toe, hou van jezelf (hij gaat dat niet doen namelijk) en ga weg bij hem. De ware is daar ergens in deze wereld en zolang je bij deze kneus blijft kan je hem niet ontmoeten. love Gwen

 • RE: Emotionele Mishandeling

  Geplaatst: 6 juli 2014 om 10:51, door: fen

  ik ben ook slachtoffer maar zo gedraag ik me extra niet. ook dat helpt niet. ik en mijn kinderen vorden niet gehoord en begrepen.nu word ik op t matje geroepen het isniet eerlijkg!! ik heb er genoeg van en we hebben elkaar nodig. hoe kunnen we de wereld eens niet laten doordraaien en dat mensen eens gaan inzien zonder feiten: BLIJF BIJ JE ZELF ::

 • RE: Emotionele Mishandeling

  Geplaatst: 23 februari 2014 om 21:27, door: haarkrul

  Lieve Margarita, ik begrijp je bezorgdheid en je gevoelens naar hem toe, heb er zelf ook mee geworsteld. Maar meid kom nu voor jezelf op voordat het te laat is. De agressie zal alleen maar toenemen. Dat hij geen uitkering wil aanvragen is zijn probleem, niet de jouwe. Jij laat je meeslepen in zijn afgrond. Dat hij zelf geen stappen wil ondernemen naar zijn financiele onafhankelijkheid is zijn probleem. De druk naar jouw toe zal steeds hoger worden. Jij kan het hem niet naar de zin maken er is altijd wel iets waar hij op zal blijven vitten. Het is al erg genoeg dat jij hiervoor zelf bij de psycholoog loopt. Hij moet hulp gaan zoeken voor zichzelf, dat is niet jouw verantwoordelijkheid. Jij gaat er aan onderdoor en hij is er niet voor jou hoor. Laat je ogen openen en kies voor jezelf, hoe moeilijk dat ook is, misschien kan je het straks niet meer, want dan ben je dood. Heel veel sterkte meid en ga voor jezelf vechten. haarkrul

 • RE: Emotionele Mishandeling

  Geplaatst: 23 februari 2014 om 12:14, door: Sam

  Misschien helpt een instantie als De Waag. Maar ja veel mensen met een stoornis willen niet geholpen worden. Aan Carlita: geloof nooit 1 kant van het verhaal. Je kent het verhaal van zijn huidige vriendin niet. Misschien zijn het allemaal leugens en is zij juist ook slachtoffer van hem of is het een manipulatietruucje van hem om medelijden bij jou op te wekken. Hoor en wederhoor is belangrijk.

 • RE: Emotionele Mishandeling

  Geplaatst: 15 februari 2014 om 19:14, door: haarkrul

  Ik herken dit zo goed. Ook ik heb een partner gehad die mij emotioneel en fysiek heeft mishandeld. Er zijn gevoelens in het spel en jij denkt dat jij verantwoordelijk bent voor zijn gedrag. Je loopt zelf op eieren om hem maar te plezieren. De regie over je eigen leven ben je helemaal kwijt. Gelukkig ben ik nu tot dit besef gekomen en woon inmiddels niet meer met hem onder 1 dak, wat een rust. Je begint langzamerhand weer de regie over je eigen leven te krijgen stapje voor stapje. Ook hij heeft gedreigd zichzelf van het leven te beroven en ik dacht dat ik dat maar weer moest voorkomen. Je moet zelf gaan beseffen waar je mee bezig bent en zelf zo sterk worden om je eigen leven te leiden, hoe moeizaam dat ook gaat. Ik weet inmiddels dat ik mentaal sterker ben dan dat hij is, maar hij weet bij mij zo goed de "gevoelige snaren" te vinden.

 • RE: Emotionele Mishandeling

  Geplaatst: 29 september 2013 om 9:57, door: Carlita

  Ik herken alles wat je schrijft, heb in precies dezelfde omstandigheden gezeten. Degene die mij emotioneel zo zwaar onder druk zette, woont nu niet meer bij mij. maar ik heb nog altijd last van zijn geestelijke mishandeling via telefoon en sms, hij heeft mij zelfs tot stalken aangezet naar zijn huidige vriendin, omdat hij mij steeds vertelde dat hij het daar zo erg heeft en zij zo agressief is. Hij wil daar weg, en belde steeds dat hij dood wil. Hij kan niet weg zegt hij, omdat zij zijn schulden betaalt en alle papieren achter slot en grendel heeft gesloten. dagelijks ben ik er mee bezig en ben dus een slachtoffer van een slachtoffer. Welllicht kunnen jij en ik elkaar helpen via dit forum, vrgr Carlita

X

Emotionele Mishandeling

X

Afbeeldingen van GWenn

X

Afbeeldingen van fen

X

Afbeeldingen van haarkrul

X

Afbeeldingen van Sam

X

Afbeeldingen van haarkrul

X

Afbeeldingen van Carlita