Terug

Forum logoHuiselijk geweld

Welkom op het forum voor slachtoffers, betrokkenen en getuigen van huiselijk geweld. Deel hier je verhaal met lotgenoten of stel een vraag.
Iedereen kan meelezen op het forum. Om zelf een onderwerp te starten of een reactie te plaatsen moet je je registreren. Je kunt dan (anoniem) deelnemen aan het forum.

11 jaar lang huiselijk geweld, hoe verwerk ik dit?

Geplaatst: 2 juni 2016 om 12:08, door: Jessie, bekeken: 2413 keer | Categorie: 

<span style="font-family: Muli, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 20px; background-color: #eeeeee;">Hierbij wil ik graag mijn verhaal delen. Ik heb 11 jaar, vanaf mijn 19e in een relatie gezeten waar mijn toenmalige vriend verslaafd was aan de cocaïne en wiet. Waardoor hij niet werkte en ik voor alle kosten op draaide en mezelf kapot moest werken om het hoofd boven water te houden en hem in zijn verslaving te onderhouden (waar ik absoluut niet voor wilde betalen maar werd gedwongen of het werd afgepakt) hierbij ging alles gepaard met zware geestelijke en lichamelijke mishandeling. Ik werd gekleineerd ook waar anderen bij waren, gehersenspoeld zodat het leek dat hij de zielige persoon was en ik zo onvoorstelbaar als het lijkt, medelijden met hem kreeg. Ik mocht niet slapen s nachts want moest met hem wakker blijven. Als ik in slaap viel werd er hard in de handen geklapt zodat ik weer wakker schoot. Midden in de nacht weer drugs moeten gaan bijhalen omdat het op was. Terwijl ik 2u later weer gewoon moest gaan werken. Zware agressiviteit, schreeuwen, gooien met spullen en alles kapot slaan of steken.. Trappen en slaan op mijn hoofd en rug als ik op de grond lag, slaan met voorwerpen tot bloedens toe, wurgen, met kussen op mijn gezicht tot ik bijna out ging. Mij vaak bewusteloos geslagen..kneuzingen, blauwe plekken, sneeën. Twee keer in mijn been gestoken met een mes.. Al mijn auto's, brommer kapot gestampt. Deuren op slot draaien zodat ik niet weg kon. Mij uit de auto zetten en zonder jas in de kou 2u naar huis laten lopen.Dit is maar een klein gedeelte van wat hij me wekelijks aan deed, kan een heel boek schrijven. Alles verborgen gehouden voor de buitenwereld. Gesmeekt, gebeden. Wist geen uitweg.. Werd met de dood bedreigd, en mijn familie als ik hem zou verlaten.. Doodsangsten heb ik uitgestaan terwijl ik mee moest drugs gaan halen en hij helemaal stomdronken tussen de auto's door zwierde met 120 km per uur door het rood en epres op bomen en mensen af rijden.om mij bang te maken. De stap durven nemen na 11 jaar om aan te rijden en niet om te kijken. Achtervolgd en bedreigd, ook mijn ouders..Maanden bedreigd geweest.. Maar ik ben vrij uit deze hel.. Dit is nu bijna een jaar geleden. Heb sinds vorige week een grote terugval. Nu ik rust heb komt al de stress en onverwerkt verleden eruit. Depressief.. Heeft iemand die ook te maken heeft gehad met huiselijk geweld een oplossing voor mij? Zodat ik het een plaatsje kan geven? Heb geprobeerd te praten maar niet het idee dat dit mij helpt.. Bedankt voor het lezen van mijn verhaal.. Dit doet me in ieder geval al een beetje goed.. Kusjes jessie</span>

Dit bericht vind ik ongepast

Reacties [4]
 • RE: 11 jaar lang huiselijk geweld, hoe verwerk ik dit?

  Geplaatst: 8 december 2017 om 15:44, door: Mell

  Jeetje zeg. Uw verhaal klinkt zoveel als dat het 11 jaar bij ons naast is geweest. Als naaste buren is het ook een verschrikking om zoiets telkens aan te moeten horen en zo nodig in te grijpen. En het stomme is dat je eigenlijk ook nog niet eens echt iets MAG ondernemen. Heel frustrerend! Ja, politie bellen is alles wat je kunt en voordat die eens komen oodraven zit je aan de andere kant van de muur oo hete kolen: komen ze nog wel op tijd? Ik heb het een poosje terug van me af geschreven. Niet eens alles, maar toch. Het lucht zó op om dat te doen! Je kunt het hier nog lezen:

  https://yoo.rs/w.harmsen11/blog/en-wat-het-doet-met-buren-1494178402.html?Ysid=43403

  Inmiddels hebben we erg leuke buren terug. Maar het blijft toch eeuwig hangen. Als er eens door de wind een deur hard dicht valt, vliegen wij nog steeds van schrik tegn het plafond. Hetnis goed van u om dit op te schrijven allemaal. Dat is echt heel moeilijk. Mijn lieve buren wonen er nu ook al haast 11 jaar: kunt u na gaan hoe lang het geduurd heeft voordat ik het eens op ging schrijven. 11 jaar voordat ik die moed had... En dan ben ik niet eens het echt slachtoffer! Er zou veel meer gedaan moeten worden in zulke gevallen.

 • RE: 11 jaar lang huiselijk geweld, hoe verwerk ik dit?

  Geplaatst: 2 juni 2016 om 21:35, door: marjolein

  Zeer hevig ...

  Veel mensen hebben wenig baat bij de praathulpverlening, maar een lotgenotengroep kan wel goed voor je zijn. Googelen op 'lotgenotengroep huiselijk geweld', in jouw buurt. Kan ook helpen nóóit meer met zo'n figuur in aanraking te komen. 

  Blijf ondertussen denken aan dit: "Maar ik ben vrij uit deze hel.." Dat is het allerbelangrijkste! Je hebt nog een heel (ander!) leven voor je ...

  • RE: RE: 11 jaar lang huiselijk geweld, hoe verwerk ik dit?

   Geplaatst: 4 juni 2016 om 0:23, door: marjolein

   Ja, dat weggaan was van levensbelang! En nu kan er nog van alles in je leven. Hoop dat je met lotgenoten goed verder kan! 

  • RE: RE: 11 jaar lang huiselijk geweld, hoe verwerk ik dit?

   Geplaatst: 2 juni 2016 om 23:59, door: Jessie

   Dank je we!l, heb gelijk een mail weg gedaan.. Ja inderdaad een hel is het geweest en ben ook echt blij dat ik eindelijk de stap heb durven nemen om weg te gaan en voor mezelf te kiezen

X

11 jaar lang huiselijk geweld, hoe verwerk ik dit?

X

Afbeeldingen van Mell

X

Afbeeldingen van marjolein