Terug

Forum logoHuiselijk geweld

Welkom op het forum voor slachtoffers, betrokkenen en getuigen van huiselijk geweld. Deel hier je verhaal met lotgenoten of stel een vraag.
Iedereen kan meelezen op het forum. Om zelf een onderwerp te starten of een reactie te plaatsen moet je je registreren. Je kunt dan (anoniem) deelnemen aan het forum.

psychische mishandeling familielid

Geplaatst: 7 april 2017 om 9:47, door: sweety, bekeken: 1500 keer | Categorie: 

Beste forum leden, In mijn familie is iemand die zeker weten geestelijk mishandeld wordt.Er zijn een aantal dingen gebeurd en er is ook een keer politie bij betrokken geweest.Helaas kunnen zij niet veel doen omdat degene om wie het gaat te bang is om weg te gaan en dus zegt dat alles wel goed komt en er niks aan de hand is.Het wordt allemaal steeds erger en het zit mij zo hoog dat ik dit nu hier plaats.Iemand ervaring hiermee en tips om degene te helpen? Ik weet dat degene zelf weg moet gaan en hulp moet zoeken maar heb veel gelezen dat in dit soort gevallen de angst overheerst om bij de ander te blijven.Weet niet meer wat we kunnen doen om degene uit deze situatie te halen.Hoop dat jullie mij kunnen helpen.Alvast bedankt!

Dit bericht vind ik ongepast

Reacties [1]
  • RE: psychische mishandeling familielid

    Geplaatst: 10 mei 2017 om 22:41, door: marjolein

    Mogelijk is de idd altijd aanwezige angst hierbij 'aan te pakken' door hem/haar een zekere veiligheid te bieden, door een veilige plek aan te bieden bij een familielid waar hij/zij naar toe kan. Niet dat hij/zij daar dan gelijk op in zal gaan, maar laat weten dat hij/zij daar altijd terecht kan, zodat die stap mogelijk een keer gemaakt wordt. Is die plek er niet, is het moeilijker ... 

X

psychische mishandeling familielid

X

Afbeeldingen van marjolein