Terug

Forum logoStalking

Welkom op het forum voor slachtoffers, betrokkenen en getuigen van stalking. Deel hier je verhaal met lotgenoten of stel een vraag.
Iedereen kan meelezen op het forum. Om zelf een onderwerp te starten of een reactie te plaatsen moet je je registreren. Je kunt dan (anoniem) deelnemen aan het forum.

Gestalkt door ex

Geplaatst: 28 maart 2013 om 11:23, door: Zus, bekeken: 14937 keer | Categorie: 

Ik ben vorig jaar gescheiden. Ik wilde dat zelf om diverse redenen. Mijn, nu ex, kon dat niet verkroppen en heeft de scheiding zo lang mogelijk tegengehjouden. Hij dreigde met allerlei dingen. uiteindelijk heeft hij een handtekening gezet omdat het hem anders handen met geld zou gaan kosten en dat is dus zijn probleem, geld. Bovendien had ik hem dan uit huis laten gooien en dat is hem toch wel duidelijk gemaakt blijkbaar. Vanaf dat moment hoopte ik dat hij zou stoppen om mij psychisch te slopen maar niets is minder waar. Hij gaat maar door en door. Er komt geen end aan. Ik heb ondertussen contact gehad met het steunpunt huiselijk geweld en een melding lopen bij de politie. Helpt dit allemaal niet dat volgt er een aangifte. Alleen verder dan een geldboete komt het niet vlgs de politie. Dus tjah, ik vraag me dan af, wat heeft het voor zin??? En stalker kan dus het leven van iemand zuur maken, iemand kapot maken en er vervolgens gewoon mee wegkomen? Ik zou graag ervaringen uitwisselen met mensen die ervaring hebben met stalkers. En dan met name het lastig vallen via sms, telefoon en mail. Adviezen als een ander telefoonnummer ander emailadres ed, dat heb ik allemaal geprobeerd maar hij komt overal achter. Verder rijdt hij hier vaak door de straat, gooit kaarten voor de kinderen door de deur om hier maar bij de voordeur te kunnen komen en, en dat is toch ook wel vreemd. Hij maakt mij vreselijk zwart als de kinderen bij hem zijn een weekend. De kinderen zeggen dat ze zich er niets van aantrekken maar ik weiger dat te geloven. Hij stookt ze op, maakt mij en mijn familie belachelijk. Zelfs zijn eigen familie doet daaraan mee. Die liggen in een deuk met elkaar om een opmerking die mij en mijn familie belachelijk maakt. Van mij mogen ze dat doen als ze zich daar lekker bij voelen maar niet waar mijn kinderen bij zijn. Die kinderen weten zich geen raad en geen houding te geven. Wie ervaart dit ook??? Ook misschien kunnen we tips uitwisselen?

Dit bericht vind ik ongepast

Reacties [14]
 • RE: Gestalkt door ex

  Geplaatst: 22 december 2017 om 6:57, door: brigittema

  Hallo allemaal

  Ik ken een medium dat geweldig is, het is een vriendin die me liet weten, hij had een affectie voor haar en het werkte, dus ik probeerde voor mijn ex, en ik verzeker je dat het geweldig is, mijn ex herinnerde me eraan en we kwamen weer samen in 7 dagen. hij heeft mijn leven totaal veranderd. Vandaag is mijn ex terug en dat motiveerde me meer thuis, sinds die tijd hebben we een heel gelukkig leven.
  Als je ook een genegenheid wilt terugkrijgen, zelfs in de meest wanhopige gevallen, ongeacht de duur van de scheiding met je ex,
  je kunt hem schrijven op zijn mail: v.legba@live.fr of op WhatsApp: 0022995927351

 • RE: Gestalkt door ex

  Geplaatst: 20 november 2017 om 9:43, door: Kim

  Dag Zus. Wat een vreselijke ervaring is dat. En dan ook nog door iemand die je ooit vertrouwde.

  En als het jezelf overkomt is dat al erg, maar als je kinderen erbij betrokken worden is het des te zwaarder.

  De wet is helaas niet aan onze kant. Wat ik daarmee bedoel is dat je als slachtoffer een hele weg moet gaan om hier iets aan gedaan te krijgen.

  Je moet er hard voor werken, je bent eigenlijk advocaat van je eigen zaak.

  Hou een logboek bij.

  Maak foto's als hij je volgt. 

  Probeer opnames te maken van eventuele gesprekken.

  Geef je kinderen de gelegenheid zich te uiten. Samen een tekening maken over wat het met ze doet. Dat papa en mama niet meer samen zijn en geen vrienden van elkaar zijn. Als je het luchtig brengt is het misschien makkelijker te bespreken. En uit de tekeningen kun je vaak veel halen. Probeer jouw aandeel zo neutraal mogelijk te maken. Bv mama en papa niet meer in een woning zonder jouw emoties al te duidelijk te laten zien. Je kunt de tekeningen dan ook gebruiken in een rechtzaak. Maar nogmaals blijf zelf enigszins neutraal (en daarmee bedoel ik de vader niet te negatief afschilderen) anders zegt men dat jij de kinderen hebt beïnvloed. Dat zij er zelf niet zo over denken maar jouw gevoelens en ervaringen - als hun moeder - weer hebben gegeven.

   

  Geef nooit op. Maar doe het 'netjes'. Wees een voorbeeld voor je kinderen. Je vecht voor je rechten én die van je kinderen zonder de ander door het slijk te halen. Zoals hij bij jou doet.

   

  Heb ooit zelf een vreselijk heftige ervaring gehad. Anders dan die van jou, omdat ik niet getrouwd was en mijn kinderen mijn naam hebben. Ik kon vluchten voor het onheil...

 • RE: Gestalkt door ex

  Geplaatst: 31 juli 2017 om 1:20, door: mevrouw

  Hoi ik herken je verhaal. Zelf heb ik huiselijk geweld meegemaakt met mijn ex partner. Op dit moment stalkt hij mij. Ik heb een zoontje van twee. Waar hij de vader van is. Zijn familie vindt het heel normaal als een man zijn vrouw slaat Enzo. Maar ik vind dit niet normaal. Ook lacht zijn familie mij uit. Mijn zoontje heeft het een keer meegemaakt dat mijn ex tegen mij schreeuwt en hij wastafel er op jonge leeftijd bij. Dat mijn ex geweld tegen mij heeft gebruikt. Ik begrijp je heel goed en bedankt voor het delen van je reactie!

 • RE: Gestalkt door ex

  Geplaatst: 4 juli 2014 om 23:11, door: Anoniem2

  Ik wordt ook gestalkt door mijn ex, dit is al jaaaren aan de gang met ups en downs en zou graag woningruil doen met iemand??

  • RE: RE: Gestalkt door ex

   Geplaatst: 28 november 2017 om 17:47, door: neja

   Woningruil is geen oplossing in zo'n geval volgens mij. Mijn vriendin dacht dat dat de oplossing voor haar probleem met haar ex was maar hij stopte niet met stalken. 

  • RE: RE: Gestalkt door ex

   Geplaatst: 3 september 2014 om 20:09, door: marjolein

   Woningruil zou ik niet doen, deze types komen vaak weer aan je adres en met woningruil is dat wel heel gemakkelijk; even met een smoesje aan de nieuwe bewoner vragen. Tenzij je ver weg gaat, dat helpt wel.

 • RE: Gestalkt door ex

  Geplaatst: 26 mei 2014 om 9:15, door: MN

  Ook ik word gestalkt door mijn ex, alleen was hij een internetliefde, wat overigens net zo echt kan voelen als in het echt..... Maar ook hier, mails, apps, facebook, verschillende accounts, verschillende SIMS, mijn verhaal staat in het forum..... GEK word je ervan. En politie kan niets doen. Elke keer als ik bel: "we hebben het genoteerd mevrouw...." Genoteerd..... top...... Ik kan nog niet eens echt aangifte doen...... Hebben jullie allemaal wel aangifte gedaan?

 • RE: Gestalkt door ex

  Geplaatst: 27 juli 2013 om 20:01, door: doordenker

  hij is heel slim, doet het alleen als er niemand in de buurt is Laatst zei mijn schoonzoon bij mij in de tuin iets tegen zijn zoontje in een vreemde taal en vlak erna ging mijn buurman psychopaat keihardop een heel verhaal houden in diezelfde taal. Hij had weer eens staan afluisteren.

 • RE: Gestalkt door ex

  Geplaatst: 19 juli 2013 om 17:11, door: Mieke

  Ha Nou ik ben al een stapje verder geweest, na 5 aangifte's ,de rechtbank, maar stalking is niet te bewijzen en zijn woord tegen het mijne........dagboek bijgehouden van wanneer ik hem tegenkwam en van de weg afgereden werd....maar ook dat mag niet helpen,. Ik heb vorig jaar mijn relatie verbroken en ben weggegaan, dit had hij niet verwacht en is helemaal doorgedraaid, e-mails van 8 pagina's naar familie en vrienden, mijn nieuwe auto bekrast, 4x flink, 3x lekke band, dus ik durf mijn auto nergens meer neer te zetten, mijn paard mishandeld.......en alles zo gedaan dat er geen bewijs voor is,laster is bewezen, maar ja een boete en dat was het weer, inmiddels heb ik een nieuwe relatie en werd constant gestalkeld als ik van mijn werk afkwam, nou werk ik ergens anders en word ik thuis gestalked en uitgescholden als hij mij ziet, durf bijna de deur niet meer uit.........pfffffff kost me veel kracht en energie om me niet op de kop te laten zitten en toch de deur uit te gaan.....hij is heel slim, doet het alleen als er niemand in de buurt is, ik heb onderhand zoiets van ,dan doe me iets aan, dan heb ik tenminste tastbaar bewijs, maar nee hoor, laf uitschelden vanuit zijn bedrijfs autootje, helemaal gek is hij.......en wat kan je er tegen doen????helemaal niks, zorgen dat het je leven niet gaat beheersen, maar dat valt niet mee, want het is wel een vrijheidsberoving en leven met angst zo, dat hij weer mijn dieren iets aan gaat doen, want ja dat raakt me in mijn hart en dat weet hij..zo slecht geregeld in de wet dat iemand dat zomaar mag en kan doen.......

 • RE: Gestalkt door ex

  Geplaatst: 13 juli 2013 om 17:39, door: diana

  tja ik heb eigenlijk te maken met hetzelfde, lastig vallen via telefoon , sms, en zelfs facebook, er worden gewoon nep accounts aangemaakt, waar ik en mijn kinderen uitgemaakt worden voor al wat leelijk is en heel zijn famillie doet er aan mee, in nederland is het aanmaken van een nep account strafbaar,en zeker als je het doet om iemand in de gaten te houden, maar de polite doet er idd niks aan, geen bewijzen zeggen ze dan. er zou echt betere regelgeving moeten komen, als het over stalking gaat, maar daar zijn ze erg laks in ,

 • RE: Gestalkt door ex

  Geplaatst: 12 juli 2013 om 13:15, door: doordenker

  En stalker kan dus het leven van iemand zuur maken, iemand kapot maken en er vervolgens gewoon mee wegkomen? Ik denk dat dat helaas zo is. Wij (mijn man en ik) worden al jaren lastig gevallen en hebben verschillende acties achter de rug waaronder aangifte (geen prioriteit mevrouw).

 • RE: Gestalkt door ex

  Geplaatst: 17 april 2013 om 20:17, door: nerveus1

  Hallo, ja dat zwart maken /belachelijk maken herken ik, ja ik heb een onverschilligheidsvest aangetrokken, in mijn verleden. maar kinderen dat is een ander verhaal. misschien kan een vertrouwens persoon je kinderen erover laten praten ,hoe zij zich voelen als zij nare dingen over je horen. ook dat je kinderen tips kunnen krijgen hoe het te plaatsen enz. alles uitprinten ,ik bedoel de berichten , en je omgeving op de hoogte houden van hoe het met jij gaat. vraag om hulp, en laat je niet gek maken zoek iets wat jouw Kracht geeft.

X

Gestalkt door ex

X

Afbeeldingen van brigittema

X

Afbeeldingen van Kim

X

Afbeeldingen van mevrouw

X

Afbeeldingen van Anoniem2

X

Afbeeldingen van MN

X

Afbeeldingen van doordenker

X

Afbeeldingen van Mieke

X

Afbeeldingen van diana

X

Afbeeldingen van doordenker

X

Afbeeldingen van nerveus1