Terug

Forum logoStalking

Welkom op het forum voor slachtoffers, betrokkenen en getuigen van stalking. Deel hier je verhaal met lotgenoten of stel een vraag.
Iedereen kan meelezen op het forum. Om zelf een onderwerp te starten of een reactie te plaatsen moet je je registreren. Je kunt dan (anoniem) deelnemen aan het forum.

Angst na veroordeling stalker

Geplaatst: 12 januari 2016 om 14:39, door: Angstna, bekeken: 2820 keer | Categorie: 

Ik ben maandenlang gestalkt. Via telefoon, aan mijn huisadres, per mail en op alle andere mogelijke manier.

Na een lange periode van aangifte, aangifte, aangifte en ga zo maar door is de stalker uiteindelijk veroordeeld. Wat een opluchting was dat zeg.

Nu, enkele maanden later, overvalt mij vreselijke angst en paniek. Ik durf de deur niet uit. Als vreemden op mijn terrein komen word ik vreselijk bang en verstop ik me in mijn eigen huis. Het duurt dan uren voor ik weer rustig ben. Ik heb verschrikkelijke nachtmerries.

Ik denk dat dit komt doordat de stalkingsperiode zo heftig is geweest en dit de nawerking er van is. Herkent iemand dit? Wat voor actie heb je ondernomen?

Ik ben zo angstig dat ik zelfs de deur niet uit durf naar de huisarts

Dit bericht vind ik ongepast

Reacties [5]
 • RE: Angst na veroordeling stalker

  Geplaatst: 4 februari 2016 om 12:33, door: Loetka

  Ik zit hier nu ook middenin. Mijn stalker ken ik vanuit scouting, en in november werd er besloten door deze zaken hem uit zijn functie te zetten. Nu hoorde ik gisteren dat hij naar de geschillencommissie is gestapt.

  Ook al zie ik hem al enkele maanden niet meer, hij blijft alles doen om terug bij me in de buurt te komen. Ik probeer het te verwerken, de angst en het gevoel van onmacht, af en toe zelfs woede.. Maar het lijkt alsof mijn emmertje tot het randje vol zit, en telkens als ik een bericht over hem of zijn acties krijg dan loopt het over. Dan kan ik weer helemaal van voor af aan beginnen.

  • RE: RE: Angst na veroordeling stalker

   Geplaatst: 4 februari 2016 om 13:40, door: Loetka

   Het blijft vreselijk dat het gewoon niet serieus genomen wordt. Op een enkeling na. Mijn relatie gaat er zo langzaam ook aan onderdoor.. En de politie kan er helemaal niks mee. Dat geeft je toch zo'n gevoel van onmacht en hopeloosheid.

  • RE: RE: Angst na veroordeling stalker

   Geplaatst: 4 februari 2016 om 13:36, door: Lion

   Het is iedere keer proberen te herstellen en als er dan weer iets komt staat je leven weer totaal op zijn kop! Bij mij gaat het om een vrouw die geobsedeerd is om mijn man. Wou dat ze me in het dorp eindelijk eens gingen geloven en steunen ipv O we kijken wel uit anders krijgen wij ook problemen. Na bijna 4 jaar komt het mijn strot wel uit. Vind dat hier in Nederland nog weinig gedaan wordt aan stalking en slachtoffers hulp bieden. Leef met jullie mee!

 • RE: Angst na veroordeling stalker

  Geplaatst: 25 januari 2016 om 21:49, door: Lion

  O wat herken ik dit toch. Vreselijk, ik zit er nog middenin, heel moeilijk. Het liefst zou ik iemand vinden die het echt snapt, gaat zoveel tijd en energie in zitten. Die angst en spanningsklachten herken ik enorm, durf de deur ook niet uit. Voor jou heel veel sterkte hoop dat t goed met je komt.

  • RE: RE: Angst na veroordeling stalker

   Geplaatst: 20 maart 2016 om 21:00, door: Angstna

   Het is heel moeilijk om te delen met anderen. Niemand kan het begrijpen als ze het niet zelf hebben meegemaakt. De impact is enorm.

   Ik ben aan het uitzoeken of een contactverbod dat afloopt kan worden verlengt maar er is werkelijk niets over te vinden.

   Lion mocht je behoefte hebben aan contact laat het dan weten. Wellicht kunnen we mailen o.i.d. Lotgenotencontact is erg prettig.

X

Angst na veroordeling stalker

X

Afbeeldingen van Loetka

X

Afbeeldingen van Lion