Terug

Forum logoVermissing

Welkom op het forum voor achterblijvers van een vermist persoon. Deel hier je verhaal met lotgenoten of stel een vraag.
Iedereen kan meelezen op het forum. Om zelf een onderwerp te starten of een reactie te plaatsen moet je je registreren. Je kunt dan (anoniem) deelnemen aan het forum.

Korte vragenlijst voor achterblijvers

Geplaatst: 28 juni 2016 om 11:44, door: Rowen Vervaart, bekeken: 1658 keer | Categorie: 

Geachte lezer,

Om mezelf even kort voor te stellen, ik ben Rowen Vervaart uit Maastricht en volg de Hogere Juridische Opleiding te Sittard. Momenteel ben ik bezig met het schrijven van een afstudeerwerkstuk over de (verbetering van de) situatie en rechtspositie van achterblijvers (van langdurig vermiste personen).                                                                                Buiten het schrijven van mijn afstudeerwerkstuk hoop ik, uit maatschappelijke betrokkenheid, een klein steentje bij te kunnen dragen aan de verbetering van de situatie van achterblijvers.

Voor het beter in kaart kunnen brengen van de problemen waar achterblijvers tegen aanlopen en/of de huidige middelen een oplossing hiervoor bieden heb ik een aantal vragen opgesteld. Mocht u onderstaande vragen willen beantwoorden, kunt u uw antwoorden sturen naar het volgende e-mailadres: rowenvervaart@hotmail.com.

Vragen

- Ik ben een man/vrouw en mijn leeftijd is .. jaar

- Wat is uw relatie ten aanzien van de vermiste persoon?

- Hoelang wordt uw dierbare al vermist?

- Welke problemen ondervindt u, buiten de emotionele problemen, als achterblijver gebied (praktische en/of juridische)?

- Bent u op de hoogte van (juridische) mogelijkheden voor achterblijvers om praktische problemen waar u mee te maken krijgt aan te pakken? Voorbeelden hiervan zijn zaakwaarneming, afwezigheidsbewind en een verklaring van vermoedelijk overlijden.

- Maakt u gebruik van deze (juridische) middelen? Zo ja, van welke?

- Mocht u gebruik maken van een (of meerdere middelen), bieden deze volgens u een oplossing voor uw (praktische en/of juridische) problemen als achterblijver?

 

Ik ga vertrouwelijk met uw gegevens en antwoorden om. Ook zullen uw antwoorden volledig anoniem in mijn afstudeerwerkstuk behandeld worden.

Mocht u na afronding van mijn werkstuk de resultaten hiervan willen inzien is dit natuurlijk mogelijk.

Hopende op uw medewerking.

 

Met vriendelijke groet,

Rowen Vervaart

E-mailadres: Rowenvervaart@hotmail.com

 

Dit bericht vind ik ongepast

X

Korte vragenlijst voor achterblijvers