Terug

Forum logoErvaringsverhalen

Welkom op het deel van het forum waar wij ervaringsverhalen delen van mensen die gebruik hebben gemaakt van de hulp van Slachtofferhulp. Met hun toestemming hebben wij hun verhaal opgeschreven, om andere slachtoffers te helpen de stap naar hulp te zetten en te laten weten wat wij voor hen kunnen betekenen.

Slachtoffer verkeersongeval - voetganger (verhaal Rene)

Geplaatst: 30 oktober 2017 om 10:49, door: Slachtofferhulp Nederland, bekeken: 155 keer | Categorie: 

Het gebeurde in een flits. Ik werd verblind door het felle licht van een koplamp. Door een sprong probeerde ik de stoep te halen. Maar ik heb de andere kant van de weg nooit kunnen bereiken.

Doorgereden
Toen ik een dag later bijkwam in het ziekenhuis was ik alles kwijt. Stapje voor stapje kwam de herinnering weer terug, al ben ik een klein gedeelte nog steeds kwijt. Wat voor mij niet te bevatten is, is dat diegene die me aangereden heeft is doorgereden. Hij is niet eens gestopt om te kijken of hij me kon helpen. Gelukkig was er een oplettende getuige die alles heeft gezien en het kenteken had genoteerd. Later hoorde ik dat deze getuige heeft gezien dat ik over de auto heen ben geslingerd.

Paniek
Ik ben er naar omstandigheden nog redelijk goed vanaf gekomen met 'alleen' een zware hersenschudding en flinke (schaaf)wonden. Mentaal heb ik er echter een grote klap aan overgehouden. Zo krijg ik nog steeds paniekaanvallen als ik remgeluiden hoor, en bij het oversteken van de straat kijk ik nog steeds een paar keer extra om me heen.

Opgelucht
De dader had gedronken, zo vertelde de politie later. De politie vroeg of ik contact wilde met Slachtofferhulp. Ik had eerst geen zin om mijn verhaal nog eens te vertellen aan een vreemde. Maar toen ik het eenmaal had gedaan, voelde ik me heel opgelucht. Een medewerker van Slachtofferhulp is bij mij thuis geweest en heeft goed naar me geluisterd. Toen de rechtszaak kwam, heeft Slachtofferhulp mij precies verteld hoe dat in zijn werking gaat en wat ik kon verwachten. Ook hebben ze mij doorverwezen naar een rechtshulpverlener, deze heeft geholpen mijn schade volledig vergoed te krijgen.

Lotgenotengroep
Slachtofferhulp vertelde me over de lotgenotengroep verkeersslachtoffers. Ik besloot hieraan deel te nemen omdat ik er nog steeds erg mee zat. In de groep heb ik vooral veel herkenning en begrip gevonden. Het is fijn erover te kunnen praten met mensen die iets vergelijkbaars mee hebben moeten maken. Het heeft me geholpen om te leren omgaan met het ongeval. Wij zijn met de groep 6 keer bij elkaar gekomen, 2 medewerkers van Slachtofferhulp begeleidden deze sessies. Ik heb nog steeds contact gehouden met iemand uit de groep. Inmiddels heb ik het gebeuren een plek kunnen geven, en mijn leven weer opgepakt.

Dit bericht vind ik ongepast

X

Slachtoffer verkeersongeval - voetganger (verhaal Rene)