Terug

Forum logoErvaringsverhalen

Welkom op het deel van het forum waar wij ervaringsverhalen delen van mensen die gebruik hebben gemaakt van de hulp van Slachtofferhulp. Met hun toestemming hebben wij hun verhaal opgeschreven, om andere slachtoffers te helpen de stap naar hulp te zetten en te laten weten wat wij voor hen kunnen betekenen.

Nabestaande van moord (verhaal Hans)

Geplaatst: 30 oktober 2017 om 10:56, door: Slachtofferhulp Nederland, bekeken: 330 keer | Categorie: 

Hans was op vakantie met zijn kinderen (nu 16 en 7 jaar oud) toen zijn vrouw op klaarlichte dag werd neergestoken. Sinds het verlies van zijn vrouw in 2009 wordt hij door één van onze casemanagers geholpen. Hij vertelt:

"Na het verlies van mijn vrouw had ik al gelijk contact met een casemanager. Zij heeft mij en mijn twee kinderen vanaf het eerste moment altijd goed bijgestaan en geprobeerd ons weer in het ritme van alle dag te brengen. Vooral in de eerste periode zorgde zij dat de contacten met andere organisaties, zoals Justitie, goed verliepen. We werden namelijk niet altijd op de hoogte gehouden van het verloop van de zaak. Via de casemanager kregen we dan de nodige informatie.

Ze is er wanneer ik haar nodig heb: ik hoef maar te bellen en ze reageert direct of komt langs. Gelukkig gaat het nu weer beter met ons, maar we krijgen nog steeds hulp van Slachtofferhulp. De verdachte is in hoger beroep gegaan. Deze zittingen komen er nog aan. Dit wordt weer heftig en confronterend voor ons. Gelukkig staat onze casemanager mij bij in de gesprekken met de advocaat. Zij komt om de 2 a 3 maanden langs om te kijken hoe het gaat en wat de stand van zaken is. "

Wat is een casemanager?
Een casemanager is een betaalde beroepskracht van Slachtofferhulp Nederland met specifieke kennis van, en ervaring met, ernstige misdrijven. Juist omdat deze doelgroepen vaak te maken krijgen met een complex aan gevolgen en behoeften hebben aan langdurige en intensieve ondersteuning, kan een casemanager hen bijstaan.

Wat doet een casemanager?
Nabestaanden van een levensdelict en slachtoffers van een ernstig gewelds- en zedendelict worden geconfronteerd met tal van praktische en juridische, financiële of mediagevoelige zaken. Een casemanager kan de nabestaanden of slachtoffers ondersteunen bij deze zaken, maar ook emotionele ondersteuning bieden. In overleg met de nabestaande of het slachtoffer wordt afgesproken wat de casemanager kan doen. De casemanager werkt nauw samen met het OM en de politie.

Dit bericht vind ik ongepast

X

Nabestaande van moord (verhaal Hans)