Onze werkwijze

Slachtofferhulp Nederland werkt met 1100 vrijwilligers en 500 beroepskrachten, die professioneel zijn opgeleid en getraind. Zij werken als één team samen om slachtoffers zo goed mogelijk te ondersteunen bij alles wat op ze afkomt na een ingrijpende gebeurtenis. De hulp vindt plaats op één van onze locaties of bij het slachtoffer thuis. Onze hulp is altijd gratis.

Aanmelding en eerste gesprek

Als u bij de politie aangifte doet van een misdrijf, geeft de politie uw gegevens automatisch aan ons door. Dan nemen wij nemen binnen 2 werkdagen telefonisch contact met u op. Uiteraard kunt u ook zelf contact met ons opnemen via 0900-0101 (gebruikelijke belkosten).

In een eerste telefonisch gesprek gaan wij na hoe wij u verder kunnen helpen. Soms lukt het na dit gesprek zelf de draad van het leven weer op te pakken. Als het misdrijf of het verkeersongeluk hier aanleiding toe geeft, bieden wij vervolghulp aan.

 

Ondersteuning & advies

U kunt bij Slachtofferhulp Nederland terecht voor de volgende hulp:

Privacy & klachten

Alles wat u ons vertelt wordt vertrouwelijk behandeld. Hiervoor werken wij volgens een privacyreglement.

Al onze medewerkers doen hun uiterste best om u goed van dienst te zijn. Toch kan het voorkomen dat u ontevreden bent over onze dienstverlening. In dat geval kunt u een klacht indienen.