Dag van de vrijwilliger: bedankt aan alle vrijwilligers!

Artikel geplaatst op 7/12/17 om 15:00

Vrijwilligers staan aan de basis van onze organisatie. Zij leveren het grootste deel van onze dienstverlening. Vandaag is de Dag van de Vrijwilliger; een dag waarop we onze bijna 1.100 vrijwilligers bedanken voor hun inzet.

Dankzij de inzet van onze onbetaalde medewerkers helpen wij slachtoffers dagelijks verder te gaan. Het is enorm waardevol dat we op de inzet van zoveel vrijwilligers kunnen rekenen. Onze vrijwilligers werken samen met betaalde krachten; zij verrijken en versterken elkaar. Zo, dat slachtoffers kunnen rekenen op het beste.

Vrijwilligers worden, net zoals betaalde krachten, intensief getraind om te werken volgens nieuwe inzichten in slachtofferschap en toepasbare methodieken. Met een juiste balans van betrokkenheid en afstand nemen, gericht op resultaat en kwaliteit. Daarbij kunnen juist zij in het contact met slachtoffers een gevoel van gelijkwaardigheid creëren. Dat komt omdat zij dit werk niet als een baan verrichten, maar in de eerste plaats als medeburger.

Wil jij ook het verschil maken?

Als vrijwilliger werken bij Slachtofferhulp Nederland betekent dat je er bent voor mensen die dat nodig hebben. Wil je ook als vrijwilliger bij ons aan de slag? Bekijk onze vrijwilligersfuncties.