Meer hulpvragen door #metoo

Artikel geplaatst op 9/11/17 om 9:00

Slachtoffers van seksuele intimidatie of seksueel misbruik zoeken steeds vaker hulp. Slachtofferhulp Nederland heeft het aantal hulpvragen over dat onderwerp via onze website, hulplijn en chat met twintig procent zien stijgen.

#metoo campagne

Als reden voor de stijging noemt Victor Jammers, bestuurslid van Slachtofferhulp Nederland, de #metoo-campagne en programma's zoals Verkracht of niet? van BNNVARA. "De drempel om seksuele intimidatie te melden is door #metoo en de programma's verlaagd", zegt Jammers.

Lees het hele artikel op NOS 

Taboe doorbroken

Het is goed dat met deze verhalen een taboe wordt doorbroken en dat er uitgebreid aandacht voor is. De drempel om hulp te zoeken is voor sommige mensen verlaagd. Toch zijn er nog veel mensen die het moeilijk vinden om hulp te zoeken.

Verbreek de stilte

Het is belangrijk voor slachtoffers om hun verhaal te delen met iemand die zij vertrouwen. Ook wij zijn er voor slachtoffers. Wij begrijpen dat vooruitkijken niet altijd even vanzelfsprekend is. Of een slachtoffer ons nu belt, persoonlijk ontmoet of online bezoekt: ze kunnen rekenen op het beste. We geven handige tips en bieden emotionele hulp.

Neem (anoniem) contact met ons op