Slachtofferhulp Nederland opent nieuwe locatie in Groningen

Artikel geplaatst op 3/11/17 om 16:00

Donderdag 2 november opende Slachtofferhulp Nederland de deuren van een nieuwe centrale locatie aan de Schweitzerlaan in Groningen. Vanuit hier bundelen de teams uit Delfzijl, Groningen en Veendam hun krachten.

Slachtofferhulp Nederland: vandaag verder

Meer slachtoffers bereiken én beter ondersteunen op een manier die bij hen past: dat is waar Slachtofferhulp Nederland voor gaat. Rody Fokke, hoofd Aanmelding en Algemene Dienstverlening: 'In het nieuwe pand ondersteunen we slachtoffers uit de provincie Groningen met nog beter geïntegreerde dienstverlening. Vorig jaar hielpen wij 9750 slachtoffers in de provincie Groningen. In 2017 hielpen wij tot nu toe 7650 slachtoffers  verder te gaan. Slachtoffers kunnen rekenen op het beste. Onze hulp is altijd gratis. Zo kort als kan, zo lang als nodig is om zelf verder te komen'.

Article image      Article image 

Ontwikkelingen Slachtofferhulp Nederland

Om meer slachtoffers te bereiken én te ondersteunen is Slachtofferhulp Nederland volop in beweging. Op deze nieuwe locatie in Groningen is dat merkbaar. Allereerst valt de nieuwe uitstraling met een nieuw logo op. In de komende jaren vindt een concentratie van locaties plaats. Net als in Groningen, gaan op deze nieuwe Slachtofferhulp-locaties medewerkers van de Algemene en de Juridische Dienstverlening nauwer samenwerken. Zo kunnen slachtoffers met meer toegevoegde waarde ondersteund worden. Verder is en komt er nieuwe online dienstverlening en nieuwe contactmogelijkheden voor slachtoffers. Een nieuw online platform is nog volop in ontwikkeling: nieuw.slachtofferhulp.nl.

Versterking team Groningen

Jaarlijks krijgt één op de vijf Nederlanders te maken met geweld, misbruik, inbraak, een verkeersongeval of calamiteit. Al dertig jaar helpt  Slachtofferhulp Nederland deze slachtoffers vooruitkomen en verdergaan. Mede dankzij 1100 vrijwilligers in het land die praktische hulp, juridisch advies en emotionele steun bieden.

Ook vrijwilliger worden en het verschil maken? Het team op de nieuwe locatie in Groningen heeft nog plek voor nieuwe vrijwilligers. Meer informatie en aanmelding: www.slachtofferhulp.nl/vrijwilligerswerk.