Terug

Forum logoGeweld

Welkom op het forum voor slachtoffers, betrokkenen en getuigen van geweld. Deel hier je verhaal met lotgenoten of stel een vraag.
Iedereen kan meelezen op het forum. Om zelf een onderwerp te starten of een reactie te plaatsen moet je je registreren. Je kunt dan (anoniem) deelnemen aan het forum.

Melding maken problemen gezin van mijn broer

Geplaatst: 9 november 2017 om 16:04, door: Ikke85, bekeken: 435 keer | Categorie: 

Hallo, 

Ik ben enorm aan het twijfelen om een melding te maken omdat ik niet concreet weet hoe de vork werkelijk in de steel zit. Ik zal het even zo kort mogelijk proberen uit te leggen en hoop op deze manier er achter te komen wat mijn opties zijn en mijn keuze makkelijker te maken.

Wij hebben, net een dikke anderhalve maand voor ik bevallen was van mijn tweeling, mijn broer (E.) verloren. Hij heeft zichzelf van het leven beroofd bij mijn ouders thuis. Het was voor iedereen niet gemakkelijk. Ikzelf heb me op de e.o.a. manier ervoor kunnen afsluiten en als enige nuchtere de hele uitvaart geregeld. Ik heb nog wel meer geregeld. Maar gezien mijn vraag is dat niet echt relevant.

Nu heb ik nog een broer (R.), zijn gezin bestaat uit zijn vrouw (welke al een dochter had toen ze elkaar leerde kennnen) en samen hebben ze ook een dochter. 

Hij heeft afgelopen anderhalf jaar tegen mijn ouders en nog een paar andere mensen verteld dat hij niet meer graag bij mij in de buurt wil komen/zijn. En de reden daarvan is dat hij vind dat ik me heel koelbloedig opgesteld heb tijdens de hele week vanaf bekendmaking van de dood van E. tot en met de uitvaart. En dat ik kennelijk heb geroepen (nog voor dat allemaal gebeurd is) dat E. als dood voor me was, maar zo praat ik niet dus ik kan me niet voorstellen dat ik zoiets heb gezegd. R. heeft de eerste verjaardag van onze tweeling niet meegemaakt is zonder afzeggen gewoon niet komen opdagen. Kerstdagen werd eerst stiekem gevraagd of ik er zou zijn. Want anders kwam R. niet. Naja heel gedoe.. 

Ik verwijt mezelf niet dat ik iets verkeerd heb gedaan. Ja ik had niet zo een goede verstandhouding met mijn overleden broer. Maar ik ben een type die er is voor iedereen als het nodig is. Vooral familie. Ik was hoogzwanger op dat moment. Ik heb zeker gehuild. Ik vind het nog steeds heel erg. 

Nu heb ik laatst een berichtje van een wild vreemde vrouw gekregen via facebook. Of ik contact wilde zoeken met mijn schoonzus. Want zij wist kennelijk niet dat mijn broer getrouwd was en ze had wel mijn petekind al ontmoet en allemaal van dat soort dingen. Zij wilde mijn schoonzus benaderen daarover. Ik heb hier verder niets mee gedaan, behalve advies gezocht bij mijn ouders. Daar kwam ik tot nog meer ontdekkingen. 

Mijn petekind wordt binnenkort 5 en in haar korte leventje zijn hun inmiddels al 5 keer verhuisd. Hun hebben over een hele hoop dingen gelogen o.a. de financiele situatie. Kennelijk zijn hun iedere keer het huis uit geplaatst omdat ze de huur gewoonweg niet kunnen betalen. Ook de mobiele telefoons. Zowat iedere 2 maanden sturen ze weer een nieuw nummer door. Want ze waren weer afgesloten. De auto. Tegen ons vertellen ze dat ie kapot was. Terwijl ze in werkelijkheid aan de kant zijn gezet door de politie wegens belastingachterstand. Ja noem het maar op. Het dochtertje (9) van mijn schoonzus liegt ook al alles bij elkaar zodat haar mama weer terug gaat naar haar vader en R bij de vriendin van haar vader. 

Ik krijg dit allemaal over me heen. Maar heb nog helemaal geen actie ondernomen ik maak me zorgen over de kinderen. Gezien (als het waar is dat R een affaire heeft) mijn pete kind betrokken wordt daarbij. Zij niet beter weet dan dat dat kennelijk normaal is. 

Ik heb nu 2 vragen:

Wat voor advies zouden jullie me hierbij kunnen geven? En valt dit onder de noemer kindermishandeling?

Bedankt

Dit bericht vind ik ongepast

Reacties [1]
 • RE: Melding maken problemen gezin van mijn broer

  Geplaatst: 14 november 2017 om 16:14, door: Slachtofferhulp Nederland

  Jeetje, wat een heftig verhaal zeg. Het moet enorm lastig zijn dat uw broer zo'n afstand van jou heeft genomen, zonder dat je nou weet waarom hij dit daadwerkelijk gedaan heeft. Daarnaast is het natuurlijk heel heftig om ineens allerlei andere verhalen over jouw broer te horen en tot de conclusie te komen dat jouw broer over veel dingen gelogen heeft. En dan ook nog de vermeende minnares die contact met jou heeft opgenomen. Ik kan me voorstellen dat ondanks alles dat is voorgevallen, je je zorgen maakt om zijn gezin en met name zijn kinderen. Je wilt niet dat zij de dupe worden van de leugens en eventuele affaire die er speelt.

  Wat wij je vanuit onze expertise kunnen aanraden is contact op te nemen met Veilig Thuis. Deze organisatie heeft veel kennis van en ervaring met problemen in de thuissituatie en fungeert tegelijkertijd als landelijk meldpunt voor kindermishandeling. Ik raad je aan hen te bellen via 0800-2000 (of neem eens een kijkje op hun website: www.vooreenveiligthuis.nl) zodat je de situatie kunt bespreken en zij je kunnen adviseren wat te doen. Spreek je zorgen uit en bespreek of je misschien een melding kunt doen.

  Ik hoop dat je hiermee verder kunt. En vergeet jezelf ook niet! Mocht je zelf bepaalde stress of emoties ervaren door deze situatie, kun je dit altijd eens met je huisarts bespreken die met je mee kan kijken welke hulp voor jou individueel passend is. Het is niet niks en blijf er vooral niet alleen mee zitten.

  ^Sandra van Slachtofferhulp Nederland

X

Melding maken problemen gezin van mijn broer

X

Afbeeldingen van Slachtofferhulp Nederland