Terug

Forum logoHuiselijk geweld

Welkom op het forum voor slachtoffers, betrokkenen en getuigen van huiselijk geweld. Deel hier je verhaal met lotgenoten of stel een vraag.
Iedereen kan meelezen op het forum. Om zelf een onderwerp te starten of een reactie te plaatsen moet je je registreren. Je kunt dan (anoniem) deelnemen aan het forum.

Wat zou er concreet verbeterd kunnen worden in hulp

Geplaatst: 21 december 2012 om 10:00, door: Anonieme gebruiker, bekeken: 12783 keer | Categorie: 

ik ben gauw lid geworden omdat dit forum een heel goed iniatief is maar nog schreeuwt om leden, reacties en onderwerpen. Hopelijk volgen er gauw steeds meer mensen en komt het tot bloei, samen sta je sterker ! Helaas ben ook ik ervaringsdeskundige :-( Als nieuw topic het volgende ; wat zou er concreet verbeterd kunnen worden in hulp en steun aan (huiselijk-) gewelds slachtoffers zodat het geweld zich minder snel kan herhalen ? Om nieuw geweld te voorkomen ? Wat heeft jou geholpen of wat zou jou kunnen helpen ? En ook de nazorg, waar en hoe kan ze verbeterd worden ?

Dit bericht vind ik ongepast

Reacties [30]
 • RE: Wat zou er concreet verbeterd kunnen worden in hulp

  Geplaatst: 7 juni 2017 om 14:10, door: Mike44

  Daders en betrokkenen zouden opgeleid moeten worden beter met moeilijke momenten en emoties om te gaan. Relationeel geweld is betere term nl.

  Afbeeldingen

  Image

  • RE: RE: Wat zou er concreet verbeterd kunnen worden in hulp

   Geplaatst: 12 juni 2017 om 23:32, door: marjolein

   Hoe naief, Mike44.

   Veel daders die je hier ziet deugen niet en de meeste mensen, hier slachtoffers, zijn manipulabel, dat is de natuur nu eenmaal. Daarnaast zie je veel slachtoffers bij een spontane situatie van daders die ze niet kennen. Lees eens de Canadese Dr Hare. 

 • RE: Wat zou er concreet verbeterd kunnen worden in hulp

  Geplaatst: 4 januari 2016 om 21:59, door: Ervaringsdeskundige regio Eindhoven

  weetweetBeste Forum,

  Allereerst vind ik het knap dat iedereen hier zijn ervaring en mening durft te geven. Helaas is er per 1 januari 2016 het forum "Huiselijk geweld"van de overheid gesloten en worden daders, slachtoffers en mensen met vragen over huiselijk geweld hier heen gestuurd. Het opheffen van dat forum is een hele grote stap achteruit. Helaas moet ik zeggen. Sinds juni 2013 mag ik me (ook helaas) ervaringsdeskundige huiselijkgeweld met dader profiel noemen. En ja ik ben opgepakt, berecht, behandeld en uiteindelijk verder moeten gaan. Heb veel verloren en heb gelukkig dit negatieve aangegrepen om lotgenoten te gaan helpen en steunen. Wat mij erg opvalt dat iedereen maar roept van oooh bel "Veilig thuis" en die lossen het wel op. Helaas is dat een droom en de werkelijkheid is totaal anders. Als je met huiselijk geweld te maken heb dan is informatie vergaren extreem moeilijk. Waar ga je beginnen en wat kan je zelf nog doen. Hoever laat je dingen nog toe? Vragen die je niet zomaar even gaat vragen bij politie of organisatie. Die drempel is VEELste groot om te beginnen met informatie vergaren. En daar kunnen lotgenoten zowel daders als slachtoffers een belangrijke rol in spelen. Dit was via het forum huiselijk geweld mogelijk en ik hoop dat dit straks ook hier mogelijk is. Zelf ben ik groot voorstander om regionale inloop ruimtes te gaan opzetten waar zowel daders als slachtoffers kunnen praten en ervaringen uitwisselen met ex daders en slachtoffers. Dit als eerste opvang, info punt en steunpunt. Omdat nood situaties vaak direct om hulp vragen. Dan heb je niets aan ellelange wachttijden. Zelf ben ik via trainingen, ervaringen, behandeling bezig dit te gaan opzetten in de regio Eindhoven. Ondanks dat ik een dader profiel heb vind ik ook dat huiselijk geweld moet stoppen. Uiteindelijk leverd het alleen maar slachtoffers op. En niemand is uiteindelijk winnaar in dit verhaal. Ik weet ondertussen waar mijn agressie ontstaan is en wat mij heeft gevormd tot dader. Ik hoop dat ex daders en ex slachtoffers met hun ervaringen gaan samenwerken om huidege lotgenoten te gaan steunen. Dit is wat er concreet kan erbeteren aan hulp in huiselijk geweld voor zowel daders en slachtoffers.

   

   

 • RE: Wat zou er concreet verbeterd kunnen worden in hulp

  Geplaatst: 17 september 2015 om 16:07, door: Poetie

  Ik woon zelf over de grens en mijn ervaring hier is heeeel slecht. Heb toen ik nog bij mijn ex woonde wel Nederlandse hulp gezocht maar die konden mij niet helpen omdat ik in het buitenland woon. Hier ligt dus duidelijk een verbeterpuntje ofwat. Ik heb alles zelf uit moeten zoeken met de ernstige gevolgen waar ik nog dagelijks mee te kampen heb ook na 4 jaar!

  1 europa toch? Ik zeg overleg onderling qua organisaties en biedt instant hulp aan, ook al is het in het buitenland!!!

 • RE: Wat zou er concreet verbeterd kunnen worden in hulp

  Geplaatst: 10 september 2015 om 13:39, door: Guusje

  Beste Forumleden,

  Wij (stichting Het Witte Bos) zijn gevraagd om een bijzonder project vorm te geven over de lange termijn gevolgen van kindermishandeling, met als doel om de gemeentes het belang van preventie en goede behandeling te benadrukken. Verbeteringen in de hulp is in het project dus een belangrijk thema. Ik zie dat veel leden hier een belangrijke mening over hebben. 

  Wij zijn voor dit project nog opzoek naar ervaringsdeskundige die aan het project willen deelnemen. Mocht je interesse hebben en meer over het project willen weten mail naar guusje@wittebos.nl 

   

   

 • RE: Wat zou er concreet verbeterd kunnen worden in hulp

  Geplaatst: 13 december 2014 om 16:16, door: GWenn

  Concreet, slachtofferhulp is onmisbaar in NL, als het gaat om hulp vanuit de overheid dan heb ik nog wel wat dingen te zeggen, nog steeds moeten slachtoffers eerst melding maken en hun nek uitsteken voordat er iets gedaan wordt aan huiselijk geweld de ambtshalve ingrijpmanier wordt nog zelden gehanteerd, dwz ZONDER aangifte slachtoffer, ook gaan er straks een heleboel maatschappelijk werkers ontslagen worden, dat is heel erg voor de slachtoffers die er doorheen zitten, nu al is er een chronisch tekort hierin. Ik denk dat het tijd wordt dat na een paar incidenten van huiselijk geweld er interventie plaats moet vinden of het slachtoffer en de dader nu wil of niet, een onderzoek moet plaatsvinden en het slachtoffer moet adequate ondersteuning krijgen ook om eventueel veilig en ongeschonden de situatie te kunnen verlaten, juridische en psychische ondersteuning bij scheiden... Bij psychische stoornissen van de pleger moet er echt sneller ingegrepen worden vanuit justitie, en voor het slachtoffer moet altijd een advocaat klaarstaan, gewoon automatisch/

  slachtofferhulp zelf? daar heb ik geen enkele klacht over, goed werk!

 • RE: Wat zou er concreet verbeterd kunnen worden in hulp

  Geplaatst: 26 oktober 2014 om 11:16, door: yvonne1963

  Wat kan er verbeteren in de hulp?.

  Hulp zou er gewoon moeten zijn, maar in de praktijk blijkt je zelf maanden te moeten zoeken naar een hulpverlener omdat de wachtlijsten maanden lang zijn. Je kan bij psychische nood niet maanden wachten. 

  De wereld zou wat empatischer moeten zijn en niet enkel op consumptie gericht!

  • RE: RE: Wat zou er concreet verbeterd kunnen worden in hulp

   Geplaatst: 13 december 2014 om 14:37, door: GWenn

   Yvonne, je hebt helemaal gelijk, ga eens kijken bij stichting Zijweg of je daar je bevindingen kan gebruiken om anderen te helpen. x

 • RE: Wat zou er concreet verbeterd kunnen worden in hulp

  Geplaatst: 6 augustus 2014 om 22:12, door: Meet

  Ik vind dat ook de daders krijgen alle hulp aangeboden,ik mocht hetzelfde allemaal uitzoeken ik moest naar een psycholoog en mijn kinderen zijn in traumabehandeling en hij hij Gaat nog vrolijk elke dag Naar zijn werk.ik heb een volle agenda met al die afspraken waar ik heen moet.wat is dit inderdaad voor wereld

 • RE: Wat zou er concreet verbeterd kunnen worden in hulp

  Geplaatst: 6 mei 2014 om 19:45, door: marjolein

  En ik denk dat geweld véél serieuzer genomen moet worden, als er zo'n melding is moet iemand opgepakt worden en blijven zitten tot de situatie duidelijk is (dus tot ná gesprek met het slachtoffer) en er veiligheid ingebouwd moet zijn. We leven in een rechtsstaat, die werkt redelijk goed wb bescherming tegen de overheid (behalve als je een klokkenluider of vals beschuldigde bent), maar hij werkt TOTAAL niet als het gaat om bescherming tegen kwaadaardige medeburgers. Het is eng, en héél erg fout!!

 • RE: Wat zou er concreet verbeterd kunnen worden in hulp

  Geplaatst: 6 mei 2014 om 19:36, door: marjolein

  Er zijn ook heel veel mensen die in en om huis lijden onder zeer extreme overlast en/of regelrechte terreur/bedreiging, soms ook met stalking. Betere hulp? Er is geen hulp, zelfs Slachtofferhulp helpt alleen ná situaties. Het is een taboe in NL, de overheid weet het dondersgoed maar wil het niet aanpakken. Tsja, betere hulp, hulp TIJDENS de ellende hebben we nodig.

 • RE: Wat zou er concreet verbeterd kunnen worden in hulp

  Geplaatst: 30 maart 2014 om 1:56, door: Joodje

  Gelukkig heeft mijn zoon wel goede na zorg gekregen vanuit slachtoffer hulp. Maar het is idd zo dat de daders er makkelijker vanaf komen dan de slachtoffers, en dat doet pijn. Mijn ex heeft 200 uur werkstraf gekregen voor jarenlange mishandelingen en kindermishandeling. Mijn zoon is bijna al een jaar in therapie bij een ggz instelling, voor zijn angsten etc die hij jegens zijn vader heeft. De rechter heeft mijn ex ook een contact/omgangsverbod gegeven, om mijn zoon in alle rust alles te kunnen verwerken. Aan maatschappelijk werk/ steunpunt huislijk geweld heb ik helemaal niets gehad, omdat mijn kinderen pas gingen praten nadat ik mijn ex eindelijk het huis uit heb gezet. Ook al had school al aan de bel getrokken omdat de kinderen wel veel "ongelukjes" hadden. Maar mijn ex heeft van die mooie blauwe kraal oogjes... Gelukkig trapte de officier hier niet in, mijn ex was gelukkig al een keer veroordeeld voor geweld, en al 2x veroordeeld wegens rijden onder invloed. (maar alcoholist nee dat was hij echt niet). Nee het steunpunt en maatschappelijk werk zeiden alleen maar dat ik mijn kinderen niet bij hun vader weg mocht houden terwijl mijn kinderen 12 en 15 absoluut niets meer met hun vader te maken wilde hebben. Ze deden er alles aan om mijn ex en mij om tafel te krijgen. Ik ben echt huilend weg gelopen daar. En heb een psycholoog in de arm genomen, die wel wilde luisteren. Dat heeft echt geholpen. Mijn zoon krijgt nog steeds ondersteuning van slachtoffer hulp, want mijn ex is "natuurlijk onschuldig" (vindt hij zelf)en dus in hoger beroep gegaan. Ze houden mijn zoon echt op de hoogte en vragen ook hoe het gaat met hem. Mijn ex krijgt zijn vet echt nog wel mijn oma zei altijd " hoe je gedoet wordt je gedoet.

X

Wat zou er concreet verbeterd kunnen worden in hulp

X

Afbeeldingen van Mike44

X

Afbeeldingen van Ervaringsdeskundige regio Eindhoven

X

Afbeeldingen van Poetie

X

Afbeeldingen van Guusje

X

Afbeeldingen van GWenn

X

Afbeeldingen van yvonne1963

X

Afbeeldingen van Meet

X

Afbeeldingen van marjolein

X

Afbeeldingen van marjolein

X

Afbeeldingen van Joodje