Terug

Forum logoStalking

Welkom op het forum voor slachtoffers, betrokkenen en getuigen van stalking. Deel hier je verhaal met lotgenoten of stel een vraag.
Iedereen kan meelezen op het forum. Om zelf een onderwerp te starten of een reactie te plaatsen moet je je registreren. Je kunt dan (anoniem) deelnemen aan het forum.

bedreigd door buurman

Geplaatst: 3 april 2013 om 11:19, door: loesje, bekeken: 14638 keer | Categorie: 

Hai, In januari ben ik bedreigd door mijn buurman die me met een honkbalknuppel achterna zat. Hij was al langer bezig met treiteren en stalken maar dit was voor mij de druppel om de politie in te schakelen, en ja die waren er snel alleen de algehele afhandeling....ik weet nog niets en we zitten inmiddels in april. Ik krijg eerst ook nog het verzoek of ik wel aangifte wil doen want misschien wordt het wel erger, ja sorry maar daar is de politie toch voor om dit te stoppen? Nu is het zo dat ik daar niet langer wil wonen omdat ik me gewoon bedreigd voel, aangifte gedaan, dit moet nog ergens een keer voorkomen, maar je krijgt nergens medewerking. Ik moet maar gewoon bang zijn in mijn woning geen woningstichting die zich daar iets van aantrek, politie/wijkagent doen ook niets.Ja ik moet een gesprek met deze mensen aan, nou geloof me dat heb ik twee keer gedaan, heeft geen zin. Buren aan de andere kant hebben al 6x de politie gebeld en zitten zo al 6 jaar te tobben. Is het hier in Nederland normaal dat je je buren mag bedreigen en ze laten je gewoon rondlopen? het erge is mijn relatie is sinds kort over en ik zit daar nu alleen, ben nu helemaal het slachtoffer maar wil niet voor iedere sheet de politie bellen, maar hij loopt niet anders dan over de stoep bij me binnen te kijken. Gewoon opzettelijk voor de ramen staan. Heb inmiddels al 2x snachts mijn brievenbus horen klappen en prompt een uur of 2 nadien mijn hond ziek...ik plak nu snachts de brievenbus al af met ducktape? In godsnaam in wat voor maatschappij leven wij als dit allemaal getolereerd word ? Als ik zeg dat ik ook een honkbalknuppel ga halen en dreigen en dat soort dingen wordt ik meteen gewaarschuwd....snappen jullie het nog, moet het nu echt fout aflopen voor ze me helpen? Als ik dan nog geholpen kan worden.

Dit bericht vind ik ongepast

Reacties [13]
 • RE: bedreigd door buurman

  Geplaatst: 7 juni 2017 om 14:10, door: Mike44

  Zonder aangifte blijft het ook en/of wordt het ook erger.
  Politie zegt 'ook buiten uw waarneming' aan zaken te werken.
  Naast elkaar wonend geeft toch noodzaak van een vorm van verstandhouding met buur.
  Uw stress blokkeert ook uw handelen naar stressvermindering.
  Maak foto's, video.
  Gebruik uw smartphone. Gebruik webcam achter raam met kabel, laptop en gratis chronolapse software.
  Bedenk dat uw buurman hier raar genoeg ook onder lijdt (of geestesziek is).
  Als het nodig is, bent u niet alleen. De politie kan er met 2 min. zijn.
  Probeer andere buren als getuige en aanwezige te krijgen.
  Deel zo objectief en vriendelijk mogelijk de problemen die er nu zijn.
  Uw hond blaft (als u van huis bent) ?
  Hopelijk verandert het nog, maar noodgedwongen verhuizen komt voor.

  Afbeeldingen

  Image

  • RE: RE: bedreigd door buurman

   Geplaatst: 12 juni 2017 om 23:47, door: marjolein

   Je hebt een mooi wereldbeeld, helaas de werkelijkheid is anders. Bijna niemand wordt geholpen door de politie en leeft onbeschermd. Mss weet je niet, om een voorbeeld te noemen, dat elke 2,5 week een vrouw, soms de nieuwe vriend, wordt vermoord door een stalkende ex, omdat de politie niets deed?  

   Veel van dit soort daders lijden helemaal niet, zijn halve of hele socio- of psychopaten. Psychotici, die lijden, maar dat is heel wat anders. 

   En dan over stressvermindering praten? Je hebt geen idee.

 • RE: bedreigd door buurman

  Geplaatst: 6 september 2016 om 11:19, door: Mirjam

  TV OPROEP | STOP DE BUURTPESTERS! 

  Hi,

  Mijn naam is Mirjam en ik ben werkzaam als redacteur voor RTL Productions, een televisieproductiebedrijf in Hilversum. Wij zijn momenteel bezig met de research van een mogelijk nieuw televisieprogramma over pesterijen binnen een buurt (discriminatie, geweld en vernielingen). Wij willen met dit programma gezinnen bescherming en professionele hulp aanbieden. Natuurlijk confronteren wij de dader met zijn gedrag om hem uiteindelijk te laten stoppen.

  Word je lastig gevallen door buurtbewoners en voel je je weggepest? Word je voor je gevoel niet serieus genomen door de overheid en is verhuizen je enige optie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  Wil je dit verhaal met mij delen?

  Stuur mij een mail via mirjam.van.beek@rtl.nl

  Of bel naar: 035 7114018

  Ik hoor het graag!

  Mirjam

 • RE: bedreigd door buurman

  Geplaatst: 23 februari 2015 om 20:26, door: moderator

  Ingezonden door forum lid.

  Ik word ook al jaren door mijn buurman bedreigd, hij is een ex psychiater en geschrapt uit het BIG register, hij heeft eerst tegen mijn man geprocedeerd met allerlei lleugens en dwarsgezeten ivm verbouwingen! Hij heeft alles verloren.Nu beschuldigd hij mij van het vernielen van zijn Heg! Stuurt schadeclaims, wanneer hij mij ziet maakt hij een kruis en wijst naar mij! Trekt ventiel uit mijn fiets, heeft me bedreigd met heggenschaar, steekt middelvinger op, spuugt teveel om op te noemen, nu de laatste keer heeft hij mijn fiets opgepakt en uit mijn tuin gezet, toen ik er wat van zei, en hem wilde opnemen met mijn mob.tel. Sloeg hij deze uit mijn hand en schopte tegen mijn been. Politie gebeld maar die hadden geen tijd ik kon pas dagen later aangifte doen, ik had getuigen! Alle andere keren aangifte gedaan! Nu wordt het eindelijk een rechtzaak, en heeft de ex psychiater een valse aangifte gedaan en gezegd dat ik Hem geschopt heb en hij heeft zelfs een rekening ingediend!! Ik snap niet dat zulke mensen nog steeds vrij rond lopen! Hoop dus dat hij eindelijk gestraft zal worden.

 • RE: bedreigd door buurman

  Geplaatst: 26 januari 2015 om 16:31, door: Michel

  Hey. Lijkt me verschrikkelijk en die vent spoort niet. Maar dit soor ttypes moeten gewoon aangepakt worden. Want niemand anders zal het echt doen want de politie doet pas wat als er slachtoffers zijn gevallen. Hetzelfde wat betreft slachtoffer hulp wat degene boven mij ook zei.

  Want jou leven en je rust en tevens werk lijdt eronder. Slecht slapen excetera en je arme hond. 

   

  Sterkte Gr Michel.

 • RE: bedreigd door buurman

  Geplaatst: 4 mei 2014 om 17:19, door: marjolein

  Helaas, er is niet één organisatie die helpt bij dit soort ernstige zaken, integendeel, ook zij geloven direct meer in de ontkenning en vuile leugens van de dader(s). Niet geloven of niet willen weten en handelen? Wie het weet mag het zeggen. En dan wordt het nog erger, weten de daders dat ze helemaal vrij spel hebben. Als dit niet zo was, zouden dit soort situaties ook niet lang bestaan, want keihard (eigenlijk gewoon) aangepakt worden. Het is een hele GROTE misstand in NL. Ook slachtofferhulp helpt niet, die zijn er voor ná gebeurtenissen. Niemand helpt.

 • RE: bedreigd door buurman

  Geplaatst: 25 november 2013 om 18:15, door: Daan

  Mijn buurman staat ook altijd dreigent bij de voordeur. Aan bellen en ook altijd als een gek los gaan op mijn voordeur als ik niet open doe. Sloopt regelmatig ook mijn bel. De beste man heeft pdgnoss, adhd, syzofinie ect. De woningbouw doet hier niets aan, komt erop neer dat we het zelf maar moeten uitzoeken. De buurman wil geen geluiden horen van anderen bij het minste hangt hij al aan de deurbel of loopt te rammen op de deur. Als nu aan het stofzuigen, afwassen ect. Bent en meneer hoort wat dan bedreigt hij al. Normaal leven ziet er voor mij en ook zijn andere buren niet in. Op zijn vorige adres had hij ook problemen met meer dan 12 huisbewonders op 12 adressen. Heb inmiddels na 4 jaar politie ingeschakeld en die heeft mij verteld als hij weer bij de deur staat ik 112 gelijk moest bellen. Ook kreeg ik later te horen dat er in zijn vorige straat al meerdere aangiftes tegen hem zijn gedaan. Weet iemand nog andere wegen om zoiets aan te pakken. Wegens lichamelijke problemen is het voormij niet mogelijk om te verhuizen.

 • RE: bedreigd door buurman

  Geplaatst: 4 november 2013 om 13:13, door: Jeanette

  Na 10 jaar geterroriseerd te zijn door mijn buren, 5 personen, en wat meelopers, er heeft al een rechtszaak plaats gevonden waarbij de 2 buurjongens en een bevriende buurman zijn veroordeelt wegens o.a mishandeling, heb ik zelf een mailtje naar de werkgever van de buurman gestuurd, met daarin wat zijn zoons en hij hadden gedaan. Stom natuurlijk, maar het is onvoorstelbaar dat deze meneer zelfs o.a mijn moeder van 82 flink heeft bedreigd en daar mee weg is gekomen .In je frustratie doe je wel eens domme dingen. Nu de officier van Justitie mijn verhaal heeft gehoord, vond hij dit zo ernstig dat hij de politie heeft gebeld met de mededeling dat deze actie moet gaan ondernemen tegen deze buren. Dit na 10 jaar en er zijn de meest vreselijke dingen gebeurd waar de politie niets mee wilde doen en het enige advies wat ik kreeg is negeren of ga maar verhuizen. (ik heb een koophuis) wrang om te merken dat je, ook al ga je er aan kapot, mensen zoals mijn buren overals mee weg komen omdat zij met meer zijn, en alles aan elkaar vast liegen. Wrang dat er nu wel iets kan gebeuren om iets wat ik heb gedaan wat niet in verhouding staat wat mijn buren, de oudste zoon van dit gezin is nu aan de andere kant van mij komen wonen, al jarenlang hebben gedaan en nog doen. En ik heb iemand van de politiek ingeschakeld die nu ook in gesprek gaat met de politie, hopelijk gaat dit op termijn wat opleveren. Mijn tip is wel om het zo veel mensen te laten weten. Niet dat je nu naar de media moet stappen, maar mocht je een rechtsbijstandverzekering hebben laat je advocaat ook een brief schrijven naar degene die je lastig valt en contact opnemen met de politie, alle kleine beetjes helpen.

 • RE: bedreigd door buurman

  Geplaatst: 5 augustus 2013 om 16:25, door: doordenker

  Bedreiging, lastigvallen is 'STALKING' en is een strafbaar feit en hoort derhalve thuis bij... juist bij onze politie. Een zogenaamd stelsel van bewaken en beveiligen, schei uit. Lezers van dit forum moeten ook eens gaan lezen bij het forum over huiselijk geweld dat is leerzaam en het kost alleen maar wat tijd.

 • RE: bedreigd door buurman

  Geplaatst: 4 augustus 2013 om 14:55, door: Roef

  Veel burgers weten de weg niet in het systeem als ze bedreigd worden. In Nederland is er een zogenaamd stelsel van Bewaken en Beveiligen op het moment dat er sprake is van bedreigingen. Er is pas een boek verschenen waarin uitleg wordt gedaan over dit stelsel en hoe je als burger daar een beroep op kunt doen. Ik heb het ook besteld en gelezen, leerzaam en interessant boek. Wist niet dat dit allemaal speelde in Nederland.

 • RE: bedreigd door buurman

  Geplaatst: 24 juli 2013 om 18:04, door: miss_piggy83

  Hallo Loesje, Ik hoop dat inmiddels het probleem al voor je is opgelost. Maar is dit niet het geval en woon je in een huur huis raad ik je aan voor je woongenot om te verhuizen. Ik zit helaas in een vergelijkbare situatie alleen in een vergevorderd stadium. Alleen ik heb een koopwoning en al deze niet verkocht krijgen vanwege deze buurman. Ik ben inmiddels al 7 aangiftes verder en binnenkort wordt de procedure gestart om hem uit zijn huurhuis te zette. Hij heeft mij al meerdere doodsbedreigingen gedaan en heeft mijn verteld als hij uit het huis gezet wordt dat ik er dan ook niet meer lang woon. Wilde aangifte doen maar ze konden er alleen maar een mutatie van maken want de bedreiging was te veel omvattend en de officier justitie zou hier niks mee doen. Het is oplopen tegen vele muren en hopen dat je niet eindigt als krantenartikel.

X

bedreigd door buurman

X

Afbeeldingen van Mike44

X

Afbeeldingen van Mirjam

X

Afbeeldingen van moderator

X

Afbeeldingen van Michel

X

Afbeeldingen van marjolein

X

Afbeeldingen van Daan

X

Afbeeldingen van Jeanette

X

Afbeeldingen van doordenker

X

Afbeeldingen van Roef

X

Afbeeldingen van miss_piggy83