Uitbuiting door een loverboy

Ben je slachtoffer van een loverboy? Voel je jezelf geen slachtoffer, maar weet je toch dat het niet klopt? Wat er met jou gebeurt roept waarschijnlijk veel verschillende gevoelens bij je op. Je kunt bang zijn of boos, je kunt last hebben van gevoelens van schaamte of je zelfs schuldig voelen. Uit ervaring weten wij dat dit heel normale en begrijpelijke reacties zijn. Het is goed om te weten dat je niet de enige bent en dat het strafbaar is wat hij met jou doet. Kies voor je eigen veiligheid en probeer voor jezelf op te komen.

Misschien heeft u vragen als:

 • Hoe zorg ik dat ik uit deze situatie kom?
 • Waar vind ik een veilige opvangplek?
 • Kan ik mijn verhaal zomaar bij de politie kwijt?
 • Wat zijn de gevolgen wanneer ik aangifte doe?

Wij helpen u antwoord te vinden op deze en andere vragen.

Wat kan ik zelf doen?

 • De eerste stap om de uitbuiting door de loverboy te stoppen zet je door er met iemand over te praten. Dit is misschien moeilijk, maar door er over te praten zorg je dat de loverboy minder macht over je heeft. Kies iemand die je vertrouwt, bijvoorbeeld een vriend of vriendin, je ouders of een leraar.

 • Ben je direct in gevaar? Bel dan de politie via 112.

  Voor advies en hulp kun je Slachtofferhulp Nederland bellen. Je kunt ook een terugbelverzoek achterlaten door het contactformulier in te vullen. Als je belt luisteren we naar je verhaal en helpen we je bij het vinden van de juiste hulp.

  Liever anoniem? Je kunt op maandag (16.00-19.00), woensdag (14.00-17.00) en donderdag (16.00-19.00) anoniem met ons chatten.

 • De politie heeft rechercheurs in dienst die speciaal zijn opgeleid om slachtoffers van loverboys te helpen. In een gesprek kan je in het kort aangeven wat jou is overkomen. Je doet met het eerste gesprek nog geen aangifte. Na een eerste gesprek krijg je bedenktijd. Pas na 1 of 2 weken beslist jezelf of je wel of geen aangifte doet.  

  Als je nog andere hulp nodig hebt, kan de politie je doorverwijzen naar allerlei hulpverleningsorganisaties, want je staat er niet alleen voor!

Wie kan er helpen?

Familie of vrienden

Neem iemand uit jouw omgeving in vertrouwen. Dit is misschien moeilijk omdat de loverboy jou heeft afgeraden contact met vrienden of familie te hebben. Misschien heeft hij je wijs gemaakt dat de mensen in jouw omgeving niet op jou zitten te wachten. Of heeft hij zelfs gedreigd je familie iets aan te doen. Als je zwijgt geef je de loverboy nog meer macht over jouw leven en hou je jezelf in eenzaamheid. Door dat isolement te doorbreken, pak je een stukje van de regie terug over wat er met jou gebeurt.

Ken je iemand die slachtoffer is van een loverboy?

Ken je iemand waarvan je vermoedt dat zij/hij slachtoffer is van een loverboy?
Advies voor het bieden van een helpende hand.

Heb je een opvangplek nodig?

Voor advies en hulp kan je contact opnemen met CoMenSha via 033-448 11 86. Deze organisatie weet welke organisaties jou kunnen helpen. Bijvoorbeeld bij het zoeken naar een opvangplek of voor medische hulp.

Slachtofferhulp Nederland

Ook wij kunnen en willen je graag helpen, onze hulp is altijd gratis en in de buurt. Waarmee kunnen wij je helpen?

Emotionele ondersteuning

Heb je behoefte aan een gesprek met iemand anders dan je huisarts, vrienden of familie? Wij luisteren naar je verhaal, denken met je mee en ondersteunen je daar waar mogelijk om de draad weer op te pakken.

Juridisch advies

Als de politie een verdachte heeft aangehouden krijg je te maken met juridische procedures. Wij helpen bij het verhalen van schade en informeren je over het strafproces.

Praktische hulp

Een van onze medewerkers kan je helpen met het invullen van formulieren of het in kaart brengen van de schade.

Lees verder over hoe wij werken


Article image Snel antwoord via social media

Het webcareteam is aanwezig van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur. Zij beantwoorden uw vraag binnen 2 uur. Stuur ons een bericht via Facebook of Twitter