Woninginbraak

Iemand is ongevraagd in uw huis geweest, heeft aan uw spullen gezeten en persoonlijke eigendommen meegenomen. Een nare ervaring, zowel emotioneel als praktisch. U moet namelijk nogal wat regelen om uw huishouden weer op orde te krijgen.

Misschien heeft u vragen als:

Wij helpen u antwoord te vinden op deze en andere vragen.

Wat kan ik zelf doen?

Wie kan er helpen?

Vrienden of familie

Het kan fijn zijn als iemand uit uw omgeving helpt bij het opruimen van het huis of bijvoorbeeld even op uw kinderen past. Misschien wilt u met iemand praten over de inbraak. Aarzel niet om contact op te nemen met een familielid of vriend(in). U zult merken dat zij u graag helpen.

Kent u iemand die slachtoffer is geworden van een inbraak?

Bekijk hier de tips voor het bieden van een helpende hand

Slachtofferhulp Nederland

Slachtofferhulp Nederland helpt op juridisch, praktisch of emotioneel gebied.

Praktische hulp

Na een woninginbraak zijn er een hoop praktische zaken te regelen. Onze medewerkers helpen u bij het invullen van formulieren voor de verzekering of het in kaart brengen van de schade.

Juridisch advies

Als de politie een verdachte heeft aangehouden krijgt u te maken met juridische procedures. Wij helpen bij het verhalen van schade en informeren u over het strafproces na inbraak.

Emotionele ondersteuning

De woninginbraak en de nasleep kunnen spanning of angst oproepen bij u en/of uw omgeving. Wij bieden een luisterend oor, denken met u mee en ondersteunen en u daar waar mogelijk om de draad weer op te pakken.