Bedrijfsoverval

Een bedrijfsoverval kan veel impact hebben. Mogelijk dat iemand u onder bedreiging van geweld heeft gedwongen geld of spullen af te staan. Dit kan heftige emoties oproepen, zoals gevoelens van angst, onveiligheid en boosheid. Heeft de overval schade veroorzaakt? Dan kunt u die schade vergoed krijgen.

Misschien heeft u vragen als:

Wij helpen u antwoord te vinden op deze en andere vragen.

Wat kan ik zelf doen?

 • Het is belangrijk dat u aangifte doet na een bedrijfsoverval. Het bedrijf kan aangifte doen maar ook als individu kunt u aangifte doen. Iedere betrokkene heeft recht op een eigen aangifte. Aangifte doen is nodig om de dader op te sporen en voor een eventuele schadevergoeding. 

  U kunt de politie bellen via 0900-8844. Meer over aangifte doen na een bedrijfsoverval

 • Bent u werkgever? Meldt de overval altijd bij uw verzekering. Het kan zijn dat uw verzekering (een deel van) de schade vergoed. Uw verzekering zal u vragen om een kopie van uw aangifte. Aangifte doen bij de politie is dus noodzakelijk als u uw schade vergoed wilt krijgen.

  Er zijn verschillende soorten schade en verschillende manieren om deze vergoed te krijgen. Lees alles over schade verhalen na een bedrijfsoverval. Onze medewerkers kunnen u hierbij helpen.

 • Voelt u zich na de overval angstig, boos of onrustig? Raakt u gespannen van alle praktische zaken die u moet regelen? Misschien durft u niet meer naar het werk te gaan of bent u bang de dader tegen te komen. Dit zijn normale stressreacties

  Uw normale gang van zaken is overhoop gehaald en u moet omgaan met de gevolgen. Zeker als u eigenaar bent van het bedrijf kunnen de gevolgen groot zijn.
  Lees meer over hoe u de draad weer op kunt pakken

 • Een bedrijfsoverval kan ook veel impact hebben op uw collega's of uw werknemers. Gevoelens van angst, onveiligheid en boosheid zijn normale stressreacties. Hoe kunt u de schade beperken en een goede collega of werkgever zijn? Leest u onze tips en adviezen hoe u uw collega's en werknemers kunt ondersteunen

 • Door een aantal adviezen op te volgen kunt u de kans op een overval verkleinen. Open en sluit de winkel bijvoorbeeld niet alleen. En maak duidelijk dat er niks valt te halen. Als werkgever kunt u maatregelen nemen die niet per se veel hoeven te kosten.
  Hoe help ik een overval voorkomen?

Wie kan er helpen?

Familie of vrienden

Het kan fijn zijn als iemand uit uw omgeving u helpt. Iemand kan aanwezig zijn bij het openen of sluiten van uw bedrijf of met u meegaan naar de dokter. Misschien wilt u met iemand praten over de overval. Aarzel niet contact op te nemen met een familielid of vriend(in).

Uw huisarts

Heeft u lichamelijke of psychische klachten door de overval? Dan kunt u bij uw huisarts terecht voor onderzoek. Dit is belangrijk voor uw gezondheid, maar mogelijk ook voor het verhalen van de schade. Hiervoor kan namelijk een medische verklaring van belang zijn. Uw huisarts kan ook een luisterend oor bieden en met u meedenken over de beste manier om met de situatie om te gaan.

Slachtofferhulp Nederland

Ook wij helpen u graag. We bieden praktische, juridische en emotionele ondersteuning. Onze hulp is altijd gratis en in de buurt.

Praktische hulp

Na een overval zijn er veel praktische zaken te regelen. Onze medewerkers helpen u bij het invullen van formulieren voor de verzekering of bij het in kaart brengen van de schade. Er zijn verschillende soorten schade en verschillende manieren om deze vergoed te krijgen. Lees alles over schade verhalen na een bedrijfsoverval. Op de pagina Advies & preventie vindt u onder andere informatie over een subsidieregeling voor preventieve maatregelen van het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Juridisch advies

Als de politie een verdachte heeft aangehouden, krijgt u te maken met juridische procedures. Wij helpen u bij het verhalen van schade en we informeren u over het strafproces.

Emotionele steun

De overval en de nasleep kunnen spanning of angst oproepen bij u of uw omgeving. Wij luisteren naar uw verhaal, denken met u mee en ondersteunen u daar waar mogelijk om de draad weer op te pakken.

Kent u iemand die slachtoffer is geworden van een overval?
Zo kunt u helpen

Lees verder over hoe wij werken.


Article image Snel antwoord via social media

Het webcareteam is aanwezig van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur. Zij beantwoorden uw vraag binnen 2 uur. Stuur ons een bericht via Facebook of Twitter